Ficův spojenec Danko za trest zametal ulice. Konečně jste užitečný, vpálil mu kolemjdoucí

před 1 týden 29

Koštěte se Danko chopil kvůli slibu po nehodě. Jeho „trest“ sledovalo i několik novinářů. „Děkuji Bohu, že jsem nikomu neublížil, když jsem poškodil semafor. Včera (ve čtvrtek) jsem se dozvěděl i trest, takže to můžete mít exkluzivně. Dva roky nebudu řídit a zaplatím pokutu 900 eur,“ sdělil médiím místopředseda Národní rady.

ČTĚTE TAKÉ: Raper Rytmus překvapil fanoušky: Chci se stát ministrem kultury, rozumím tomu jako nikdo jiný

Stěžoval si na to, že si při nehodě vyrazil kus zubu, který mu lékaři měli přilepit zpět. Když se jej však reportér TV JOJ krátce po nehodě, ke které došlo v lednu, ptal na zranění, Danko mu po telefonu odvětil, že se mu nic nestalo.

Jeden z klíčových hráčů vládnoucí koalice premiéra Roberta Fica v Dúbravce zametal zhruba dvě hodiny. A čelil i kritickému kolemjdoucímu. Ten se Danka tázal, jaké to je, „dělat něco smysluplného“, či zda „se nestydí“. Danko reagoval dotazem, jestli muž už „podstoupil vyšetření na hlavičku“.

Dankova nehoda byla na Slovensku hojně diskutovaná a kritizovaná. Místopředseda parlamentu totiž z místa nehody ujel. Vystopovat ho bylo snadné, protože auto za sebou nechalo olejovou stopu až do jeho domu.

Sám politik se dušoval, že prý nebyl pod vlivem alkoholu. Stejně tvrdil, že z místa ujel kvůli ošetření. Kromě toho měl prý za to, že na místě nemusí zůstat, protože „šlo o škodnou událost“ a nikoho nezranil.

Video až po čtvrt roce a šprýmaři se činí

Ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok už po lednové nehodě slíbil, že policie rychle zveřejní video z nehody. To však přišlo až během pátečního odpoledne, tedy po více než čtvrt roce. Záběry pochází z projíždějící tramvaje a nejsou příliš kvalitní. Dankův vůz má být vidět hned zkraje videa a to z velké dálky, kterak naráží do semaforu a po pár vteřinách odjíždí pryč.

Kritizované bylo také to, že policisté se po nehodě za Dankem dostali až o téměř celý den později, než ho otestovali na alkohol.

Danko, který je kvůli svým kauzám či přeřekům často terčem internetových vtipálků, neušel jejich pozornosti ani tentokrát. Kupříkladu známá satiristická stránka Zomri mu v jedné z mnoha koláží připsala na mikinu písmena tak, že nápis zní „hanba“.

Facebookový profil Vivat Slovakia k jeho zametání pro změnu napsal: „Když ve věku 49 let poprvé děláš něco užitečného.“

Přečtěte celý článek