Fiorentina opět velebí Baráka. Český záložník trefil postupovou remízu

před 1 měsíc 41

 Reuters

Český záložník, který rozhodl první zápas brankou v nastaveném čase, nastoupil v odvetě v základní sestavě a otevřel skóre v 59. minutě hlavou. Fiorentina po remíze udělala další krok k zopakování loňské účasti ve finále.

PAOK Soluň před týdnem prohrál v Záhřebu s Dinamem 0:2, ale na svém stadionu smazal manko už za 33 minut a do poločasu přidal ještě třetí gól. Dinamo krátce po změně stran snížilo, ale o postupu řeckého klubu pak v 72. minutě rozhodl Konstantinos Kulierakis.

Dvacetiletý reprezentační stoper předtím na první gól přihrál a při druhém si hosté srazili jeho střelu do vlastní sítě. Na druhé straně se nejlepší střelec soutěže Bruno Petkovič neprosadil a Dinamo po 11 soutěžních zápasech prohrálo, pátý gól dostalo v závěru z pokutového kopu. PAOK tak i napočtvrté na evropské scéně dokázal protivníka z Chorvatska vyřadit.

Fenerbahce doma prohrálo s lídrem belgické ligy Saint-Gilloise 0:1, ale z úvodního zápasu měl istanbulský celek pohodlný tříbrankový náskok. Ukončení dvanáctizápasové domácí neporazitelnosti v evropských pohárech ho tak mrzet nemuselo.

Odvetná utkání osmifinále fotbalové Evropské konferenční ligy:

Fiorentina - Maccabi Haifa 1:1 (0:0). Branky: 59. Barák - 88. Khalaili. První zápas 4:3, postoupila Fiorentina.

Fenerbahce Istanbul - Saint-Gilloise 0:1 (0:0). Branka: 68. Rasmussen. První zápas 3:0, postoupilo Fenerbahce.

PAOK Soluň - Dinamo Záhřeb 5:1 (3:0). Branky: 27. Baba, 33. vlastní Sučič, 42. Brandon, 72. Kulierakis, 88. Živkovič z pen. - 49. Hoxha. První zápas 0:2, postoupil PAOK.

Přečtěte celý článek