Garmin Outdoor Maps+ už jsou dostupné i v Evropě. Za lepší mapy si pořádně připlatíte

před 2 týdny 28

Garmin před rokem a půl uvedl novou službu Outdoor Maps+. Nabízel ji také u nás, ale mapovým pokrytím se soustředil primárně na USA a Kanadu. Teď jej však rozšířil i do Evropy. Za roční předplatné si Garmin účtuje 1210 Kč (50 $, 60 €). A co za něj nabídne?

  • Satelitní snímky celého světa, které se dají stáhnout přímo do zařízení.
  • Celosvětovou mapu světelného znečištění pro ty, kteří chtějí fotit či pozorovat hvězdy.
  • Reliéfní stínování terénu pro USA a část Evropy (ČR ano, SR ne).
  • Topografické mapy části Evropy (ČR ano, SR ne).
  • Zobrazení budov na mapách v téměř celé Evropě (včetně ČR a SR).

K tomu má ještě lepší topografické mapy pro USA a Američané získají také katastrální mapy a další speciality jako lovecké revíry, vodní rampy, sladkovodní nádrže atd.

Outdoor Maps+ lze používat na hodinkách řad D2, Descent, Enduro, Epix, Fénix, Marq, Quatix a Tactix. A pak na samostatných navigačních přístrojích Alpha, GPSMap a Montana. Překvapivě ale chybí například cyklopočítače Edge.

Předplatné má tu výhodu, že najednou pokrývá několik zemí, lze jej používat na více zařízeních současně a Garmin může mapy průběžně aktualizovat. Na druhou stranu ale po vypršení předplatného o mapy úplně přijdete, resp. budete moci používat jen ty základní bezplatné.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Náročným turistům a světoběžníkům se však mohou vyplatit, protože jen za samotné topografické mapy jednotlivých zemí si Garmin účtuje tisíce korun, byť Topo Pro je trvalá licence a uživatele o mapy nepřijdou (jen nebudou aktuální). U nás jsou hodinky nebo navigace Garminu často dodávané s českými Topo Pro, ale pokud byste chtěli Německo, tak to už stojí přes tři tisíce. Tip: V dubnu Garmin mapy zlevnil o 20 %.

Přečtěte celý článek