Green Deal je o přežití na této planetě, řekl Farský. Totální šílenost, zrušme ho, vyzval Mach

před 1 měsíc 63

„Zemědělci vnímají, že se stávají nekonkurenceschopní kvůli Green Dealu,“ řekl ekonomický expert hnutí SPD a kandidát do Evropského parlamentu Petr Mach. „Já bych samozřejmě radil koncepční přístup, a to je zrušit Green Deal. S tím my jdeme do Evropského parlamentu,“ dodal Mach.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Green Deal je pohádka a převýchova lidí, řekl Turek. Ujede nám vlak, varovala lídryně Zelených

Podle něj je šance Green Deal zrušit. „Věřím, že euroskeptické strany posílí natolik, že bude možné Green Deal zrušit. Je to totálně šílené. Vezměte si, kolik nejen farmáři, ale různé výrobní podniky i občané vydávají za energie právě kvůli Green Dealu a emisním povolenkám. Chtějí nám zakázat auta na spalovací motory. Za chvíli zakážou i traktory na spalovací motor. Zrušit Green Deal je prostě legitimní politický požadavek,“ sdělil Mach.

Místopředseda hnutí STAN a kandidát do Evropského parlamentu Jan Farský to ale tvrdě odmítl s tím, že Green Deal není jen o spalovacích motorech. „Je to o tom, jestli budeme mít ve studnách pitnou vodu a jestli tam vůbec nějakou budeme mít, jestli prohnojíme půdu tak, že na ni neporoste vůbec nic. Jde o to, jestli přežijeme na této planetě, protože dnes ji likvidujeme,“ uvedl Farský.

Podobný názor má i místopředseda TOP 09 Matěj Ondřej Havel. „Green Deal je věc, která je démonizovaná euroskeptiky. Pokud věříme tomu, že lidská činnost, průmysl a doprava otepluje a ničí planetu, tak nemáme jinou možnost než k tomu přistoupit odpovědně. Pokud Green Deal vyloučíme jako nesmyslnou chiméru, tak naše vnoučata nebudou mít možná co jíst,“ sdělil Havel.

Přečtěte celý článek