Miloš Zeman leží v nemocnici. Hospitalizovali ho v Motole

před 1 měsíc 38

Bývalého prezidenta Miloše Zemana kvůli zdravotním potížím hospitalizovali. O tom, že leží v pražském Motole informoval server Blesk. Po čtvrtečním vyšetření se měli lékaři rozhodnout exprezidenta kvůli nespecifikovaným komplikacím, které mají souviset také s jeho diabetem, raději ponechat zhruba na týden v nemocnici.

„Aktuální zdravotní potřeby pana prezidenta Zemana v tuto chvíli nespadají pod služby všeobecného praktického lékaře, které mu poskytujeme. Navíc jsem striktně vázán lékařským tajemstvím a informace o zdravotním stavu nemohu bez souhlasu pacienta sdělit,“ uvedl k aktuální situaci kolem zdraví exprezidenta Miloše Zemana jeho ošetřující praktik Boris Šťastný.

Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček k situaci řekl, že probíhá přešetření. „Zdravotní obtíže souvisí i s diabetem. Předpokládá se zhruba týdenní hospitalizace,“ uvedl.

Zeman ještě tento týden přijímal návštěvy ve své prezidentské kanceláři na Praze 6. Ve středu za ním dorazila šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová. „′Dítě moje!’ přivítal jsem moc rád a co nejsrdečněji ve své pražské pracovně Alenku Schillerovou. A nechyběla kytička. Alenka Schillerová totiž brzy oslaví narozeniny, tak jsem nemohl neblahopřát. A jako člověk skoro osmdesátiletý jsem zvolil i odpovídající slova na přivítanou,“ řekl k setkání exprezident.

V poslední době se setkal také se slovenským premiérem Robertem Ficem, maďarským premiérem Viktorem Orbánem nebo slovenským kandidátem na prezidenta Peterem Pellegrinim.

Přečtěte celý článek