Hudební fanoušci truchlí. Zemřel zakladatel legendární rockové kapely Moody Blues

před 1 týden 31

„Mikeova rodina nás požádala, abychom vám nasdíleli uvedený vzkaz. Veškerá láska dnes jde k Mikeově rodině,“ stojí v úvodu příspěvku na Facebooku. „Jeho rodina by fanouškům a přátelům ráda sdělila, že odešel v míru. Jeho poslední dny byly plné hudby a byl obklopen láskou své rodiny,“ dodal Lodge.

ČTĚTE TAKÉ: Poslední dny Josefa Laufera před osudnou operací. Hýřil úsměvy, pak přišly komplikace

Pinder podle slov svých příbuzných „prožíval život stále s dětským úžasem: „Kráčel hluboce introspektivní cestou, která spojila mysl a srdce. Jeho texty, filozofie a vize se dotknou budoucích generací.“

Pinder byl dvakrát ženatý. Z prvního manželství měl syna Daniela, ze druhého pak Matta a Michaela. Všichni tři jdou podle webu The Sun v otcových stopách a jsou muzikanti.

Kapela Moody Blues byla založena v květnu 1964. U jejího zrodu stáli vedle Pindera ještě Ray Thomas, Denny Laine, Graeme Edge a Clint Warwick. O dva roky později se ke skupině připojili John Lodge a Justin Hayward.

„Velmi smutná zpráva, poslední z původní sestavy Moody Blues zemřel. Teď už je zase s Dennym, Rayem, Graemem a Clintem. To musí být radostné setkání,“ uvedla na Instagramu vdova po Laineovi Elizabeth.

Asi nejznámějším hitem Moody Blues je píseň Nights in White Satin z roku 1967. Po jejím znovu vydání na začátku 70. let se v USA dostala na druhou příčku hitparád. Kapela byla v roce 2018 uvedena do rockenrolové síně slávy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fanoušci Maxim Turbulenc v slzách. Nečekaně zemřel zpěvák Daniel Vali, bylo mu 53 let

Přečtěte celý článek