IKEA v lednu stáhla nebezpečnou nabíječku. Po levném nástupci se teď jen zaprášilo

před 1 měsíc 40

Na začátku roku IKEA stáhla z prodeje 40W nabíječku Åskstorm, u níž hrozil zásah elektrickým proudem. V březnu začala prodávat novou, ale ani tu si téměř nekoupíte. Nabíječka Sjöss je momentálně k dostání jen v jednom ze čtyř obchodních domů, konkrétně v Praze na Černém Mostě a zásoby jsou pouze v desítkách kusů.

Poměr cena/výkon je u Sjössu výborný. Dvouportový adaptér s celkovým výkonem 45 W stojí jen 249 Kč. Jen pro srovnání, kolik stojí obdobné brandované adaptéry velkých prodejců. Lidl má duální Tronic s výkonem 32 W za 280 Kč. V Alze je duální 20W za 299 Kč a 33W za 499 Kč.

Klepněte pro větší obrázek

Model z IKEA nabízí dva konektory USB-C. Do jednoho umí pustit celých 45 W, pokud zapojíte oba, výkon rozdělí po 22 W. Adaptér podporuje rychlonabíjecí technologii Quick Charge 4+ a USB Power Delivery 3.0 včetně rozšíření Programmable Power Supply (PPS), takže je univerzální pro nabíjení mobilů, tabletů i kompatibilních notebooků.

Podporuje fixní napětí 5, 9, 12, 15 a 20 voltů, při aktivaci PPS se automaticky reguluje mezi 5 a 16 volty. Smozřejmostí je ochrana proti nadměrnému proudu, zkratování i přehřátí. Ikea k nabíječce dodává také barevné samolepky, abyste od sebe mohli odlišit více modelů v jedné domácnosti.

Přečtěte celý článek