Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v prohlášení uvedl, že Izrael se na přímý útok Íránu připravoval a že jakýkoli úder nenechá...

před 2 týdny 42
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v prohlášení uvedl, že Izrael se na přímý útok Íránu připravoval a že jakýkoli úder nenechá bez odvety. „Naše obranné systémy jsou rozmístěné a jsme připraveni na veškeré scénáře,“ uvedl ještě před potvrzením útoku.

💬 EU jednoznačně odsoudila íránský útok na Izrael, uvedl šéf unijní diplomacie Borrell. Je podle něj nepřijatelný a je hrozbou pro bezpečnost regionu.

💬 Britský premiér Sunak odsoudil íránský režim a jeho útok na Izrael.

💬 Pevně stojíme za Izraelem a jeho právem se bránit, uvedl premiér Fiala v reakci na íránský útok. Podporu Izraeli vyjádřili i další čeští politici.

ℹ Židovský stát se v posledních dnech na možnost přímého íránského útoku připravoval, dnes jeho armáda oznámila, že je v plné pohotovosti. Po startu íránských dronů uvedla, že izraelská protivzdušná obrana situaci monitoruje a je připravena letouny zneškodnit a že v ohrožených oblastech by se případně rozezněly sirény.

Přečtěte celý článek