Jak bezpečně ukládat hesla v telefonu? Tyto aplikace byste měli znát

před 1 týden 28

Smartphony jsou naším každodenním společníkem, s nímž někteří tráví i hodiny denně. Využíváme je přitom jak k osobním účelům, tak k práci. Vzhledem k množství času, který u jejich používání trávíme, ať už chceme nebo ne, zpracovávají a uchovávají mnoho citlivých dat. 

Mezi ty nejvíce zranitelné jsou přihlašovací údaje, hesla nebo čísla platebních karet. Přestože už dnes většina uživatelů ví, že není moudré si hesla, PINy a citlivé údaje schovávat do klasické peněženky či psát na lísteček na monitor, o ukládání v elektronické podobě už toho tolik neví.

Hlavním pravidlem je nikdy neukládat hesla tam, kde jsou veřejně přístupná v čitelné podobě nebo dokonce sdílená. Zapomeňte tedy na ukládání údajů do e-mailů, poznámek nebo dokonce pomocí fotek v galerii, která často může být i synchronizovaná s cloudem. Textový soubor uložený na cloudovém úložišti je také velmi snadno zneužitelný.

Hlavně šifrovaně

Jak tedy hesla a údaje bezpečně uložit? Odpověď je jednoduchá – šifrovaně v bezpečném úložišti. V extrémním případě si pod tím můžete představit například paměťovou kartu, kterou vyjmete telefonu a uschováte (zamknete) na bezpečném místě. Nebudeme se však pouštět do extrémních variant a raději zůstaneme u pohodlnějších řešení.

Přihlaste se
a zdarma dočtěte
tento článek

Po přihlášení můžete také
diskutovat pod články

Přečtěte celý článek