Je čas vyhostit ruské diplomaty. Před rezidencí velvyslance se objevily tuny hnoje

před 2 měsíce 74

Proukrajinští aktivisté v sobotu ráno před rezidenci ruského velvyslance ve Varšavě vyklopili dvě tuny hnoje, aby tak připomněli druhé výročí zahájení ruské invaze na Ukrajinu, uvedla agentura AFP.

Do dvoutunové hromady hnoje aktivisté zapíchli zakrvácenou ruskou vlajku s písmenem Z. Navíc rozvinuli transparent s nápisem v angličtině „Rusko = h*vno! Nechceme tě vidět v Evropě! Vypadni!“

„Je nejvyšší čas vyhostit ruské diplomaty z Polska,“ uvedla organizace Euromajdan, jejíž aktivisté akci podnikli. „Dokud budeme tolerovat aktivity ruských pseudodiplomatů a (dezinformačních) trollích továren, hrozba globálního konfliktu jen poroste,“ varovala.

Podle tohoto prohlášení další skupina aktivistů dnes ráno ve Varšavě spustila poplašné sirény a reprodukovala zvuky výbuchů a výstřelů před budovou obývanou ruskými diplomaty. Mělo to napodobit podmínky, za jakých se Ukrajinci probouzejí při ruských útocích.

„Chtěli jsme vyslat jasný signál polským úřadům a Evropské unii. Nastal čas vyhostit ruské diplomaty z naší země. Rusko je zodpovědné nejen za zločinnou agresi proti Ukrajině, ale i za hybridní válku, která v současnosti probíhá. Ruští činitelé vlivu vedli k masovým nepokojům v celé Evropě, včetně polsko-ukrajinské hranice. Dokud budeme tolerovat aktivity ruských pseudodiplomatů a továren na trolly, hrozba konfliktu v globálním měřítku jen poroste ,“ uvedl polský aktivista Dominik, který se akce zúčastnil.

Přečtěte celý článek