Jelikož jsem si opoziční práci ve Sněmovně zažil, tak k ní mám respekt i jako koaliční ministr. Navíc je nesporné, že opozice má...

před 2 týdny 34
Jelikož jsem si opoziční práci ve Sněmovně zažil, tak k ní mám respekt i jako koaliční ministr. Navíc je nesporné, že opozice má v našem politickém systému zásadní roli. Drtivá většina opozičních poslanců-zdravotníků toto chápe a já jejich připomínky vnímám, pracuji s nimi a děkuji jim za ně.

Kolega Farhan z ANO se bohužel na rozdíl od svých konstruktivnějších kolegů postupně prolhává na úroveň, kam by žádný poslanec neměl nikdy klesnout. Ponechám stranou, že každý jeho tweet je opepřený nějakou invektivou, to jako politik musím snášet a navíc jeho vyjadřování je jeho vizitkou, nikoli mojí. Přejít lze i poměrně významnou, byť u stínového ministra zdravotnictví poněkud překvapivou, neznalost fungování zdravotnictví a procesů v něm, ale žádný učený z nebe nespadl.

Co ale přecházet nebudu, jsou bohapusté lži, rozsévání strachu a zneužívání nakažlivých nemocí k politickým ziskům. To by si nikdo s titulem MUDr. skutečně dovolit neměl. Více k této nedůstojné epizodě nemám, co dodat.

Přečtěte celý článek