Epileptik v Británii brutálně ubodal otčíma. Měl záchvat a byl mimo, bránila ho u soudu matka

před 1 měsíc 54

Krátce před hrůzným činem tehdy 21letý Moglione sledoval televizi se svou matkou. Na programu byl zpravodajský pořad BBC Panorama věnovaný zločinům páchaným noži. Pak matce oznámil, že si půjde lehnout. Namísto toho ho však chvíli poté zachytily kamery v domě, jak sestupuje v županu a pantoflích do kuchyně, kde vzal do ruky nůž. Pak zamířil zpátky nahoru, do ložnice svého nevlastního otce, 64letého Andrewa McDiarmida, který byl v místnosti v izolaci kvůli covidu.

ČTĚTE TAKÉ: Příčina smrti člena královské rodiny odhalena. Manžel lady Windsorové podlehl střelné ráně

Kamery podle státního zástupce Gordona Colea zachytily i zvuk, který z ložnice vycházel. „Ahoj, jsi v pořádku?“ zeptal se mladík. Když mu nevlastní otec odpověděl stejnou otázkou, řekl: „Ne, ani ne.“ Pak se ze záznamu ozývá křik, sténání a těžké dýchání. Moglione do otčíma nejméně třináctkrát zabodl nůž, popsal průběh celé vraždy státní zástupce Gordon Cole. Na těle mrtvého pak vyšetřovatelé odhalili i řezné rány, píše Echo.

Matka podezřelého vše slyšela ze sprchy, načež za ní syn přišel do koupelny a začal si podle její výpovědi mýt ruce od krve se slovy: „Můžeš začít znovu“. Ihned poté běžela do ložnice, kde objevila manžela ležícího v posteli bez známek života. „Viděla jsem, že má něco na břiše, zřejmě střeva,“ vypověděla podle Daily Mailu. „Věděla jsem, že nemůžu nic dělat, tak jsem běžela dolů. Vytočila jsem číslo 999 a zavolala záchranku a policii. Mezitím Ben sešel dolů a říkal: Mami, nevolej policii.“

Přestože ji vlastní dítě připravilo o manžela, u soudu ho zuby nehty hájila. „Myslím, že nevěděl, co udělal,“ zdůraznila. „Prožíval záchvat, to nebyl Ben. Měl záchvat,“ opakovala. Obvykle prý její syn býval klidný a vyrovnaný, s nevlastním otcem měl velmi blízký vztah. Vše se mělo změnit, když mu lékaři nedávno diagnostikovali epilepsii. S novými léky situace eskalovala, Moglione byl údajně jako vyměněný. „Myslím, že mu Andy trochu lezl na nervy,“ zmínila před soudem.

Matčina obhajoba však u soudu příliš platná nebyla. Porota rozhodla, že „vůbec nepochybuje“ o tom, že Moglione svého nevlastního otce zabil. V pondělí byl obviněn z vraždy, informovalo Echo.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tempel chce za nespravedlnost 86 milionů. Spoluvězni potvrdili, že měl drsnější režim

Přečtěte celý článek