Jihomoravské okénko🙈 Oblíbeny a úspěšný ředitel nemocnice Znojmo, Martin Pavlík, lékař a manažer se zkušenostmi z fakultní nemo...

před 2 měsíce 107
Jihomoravské okénko🙈

Oblíbeny a úspěšný ředitel nemocnice Znojmo, Martin Pavlík, lékař a manažer se zkušenostmi z fakultní nemocnice i ze zahraničí, byl vedením Jihomoravského kraje vypoklonkován z pozice ředitele, aby mohla proběhnout opětovná instalace Miroslava Kavky do ředitelské pozice. Nic na tom nezměnila ani petice zaměstnanců za setrvání pana Pavlíka ve funkci. Ředitelem se již brzy stane znojemský zastupitel za ODS pan Kavka, který nemocnici dříve vedl 16 let. Pro nemocnici je to krok do minulosti a jak se na návrat Kavky “těší” většina zaměstnanců nemocnice si jistě dokážete představit. Personální politika Jihomoravského kraje pod vedením hejtmana Jan Grolich v praxi.

Dejte si komentář naší skvělé starostky ve Znojmě Ivana Solařová - starostka města Znojma 👇


Také mě zarazilo, jak rychle se vše událo. Ne nadarmo se totiž říká, "práce kvapná, málo platná". Pokud se do výběrového řízení na takto významný post přihlásil pouze jediný uchazeč, vedení kraje by se mělo ptát po příčinách.

Je přece v zájmu nás všech, abychom do nového vedení nemocnice získali ty nejkvalitnější lidi. Není žádná ostuda výběrové řízení zrušit a vyhlásit znovu, případně prodloužit lhůtu pro přihlašování kandidátů. Jde přece o to nejcennější, co máme. O zdraví a životy nás a našich blízkých!

Nevidím naprosto žádný důvod, proč by nemohl být dočasným řízením pověřen někdo na delší dobu, klidně na dva, tři měsíce. I déle, dokud se nenajde nejvhodnější kandidát. Vždyť pan Miroslav Kavka, který byl právě dočasným řízením naší nemocnice pověřen, má dlouholeté zkušenosti s jejím řízením, takže by její chod na dobu nezbytně nutnou jistě zabezpečil.

A ano, i mě zaráží, že si nový ředitel vybral a sestavil svůj tým ještě před výběrovým řízením, tedy předtím, než byl oficiálně vybrán a jmenován do funkce. Právem se mnozí domnívají, že to leccos naznačilo o budoucím vítězi výběrového řízení. A ano, i mě zaráží, že ve výběrové komisi zasedl přímý podřízený budoucího ředitele. To považuji dokonce za skandální.

Samotní lékaři, členové zdravotnického personálu znojemské nemocnice i další občané podepsali petici, ve které vyjádřili obavu, aby se po odchodu MUDr. Pavlíka nevrátily "staré pořádky“. Doslova mě mrazí, že se zaměstnanci obávají, aby po změně vedení nedošlo k osobní mstě, jak napsali v úvodním textu petice. Pevně věřím, že se něco takového nestane a situaci budu bedlivě sledovat!
Přečtěte celý článek