Jourová se zbláznila, Charanzová zradila. Babiš by hodil přes palubu klidně vlastní matku

před 3 týdny 30

NÁZOR / Andrej Babiš se v debatě svého hnutí ANO, kde propaguje zejména loajální Kláru Dostálovou, která kandiduje do Evropského parlmentu, pustil do několika lidí, kteří stáli u zrodu jeho strany nebo s nimi léta spolupracoval. Kromě předvolebního setkání v tom Babiš pokračoval i na videu. A jeho chování opět potvrdilo: On by zapřel úplně kohokoli, kdyby věděl, že mu to přinese nějaké výhody nebo politické body.

Věra Jourová, kterou na místo eurokomisařky vynesla kandidatura za hnutí ANO, se podle Babišova sdělení z facebookového videa zbláznila. Eurposlankyně Dita Charanzová a Martina Dlabajová, které již znovu mandáty za ANO neobhajují, zradily. A stejně tak Pavel Telička, který byl pro hnutí ANO a jeho začlenění do frakce ALDE, nyní Renew Europe, zásadní. Toho navíc prý Babiš moc nezná.

Pojďme k tomu, jakým způsobem se Babiš chová k výše zmiňovaným dámám. Všechny ho celá léta loajálně bránily, protože i pro ně to bylo velice výhodné. Jednoznačně nejostudnějším příkladem je Věra Jourová, která měla na postu eurokomisařky bránit svobodu slova a evropské hodnoty, navážela se do Polska a Maďarska a mlčela k tomu, co v České republice provozoval majitel médií a premiér Andrej Babiš. Její postoje se současnému ANO vůbec nehodí, a tak ji Babiš pomlouvá.

Charanzová zase jako velmi vlivná europoslankyně lobbovala za to, aby se Evropský parlament nezabýval kolosálním střetem zájmů, který Babiš jako předseda vlády měl, když pobíral evropské dotace, o kterých zároveň spolurozhodoval. A teď je tedy za zrádkyni a bylo třeba ji nahradit Dostálovou, která je nevzdělaná, neumí anglicky, ale má tu jedinou a nejdůležitější vlastnost – je svému šéfovi loajální až za hrob.

Ne, skutečně není potřeba Jourovou, Charanzovou ani Dlabajovou litovat. Všechny jsou dostatečně inteligentní na to, aby věděly, že se spojily se zločincem. Viděly, jakým způsobem se choval ke svému vlastnímu synovi, když potřeboval řešit problém s dotačním podvodem. Mlčely, když se snažil Česko zařadit do holdingu. Kdo s čím zachází, s tím také schází.

I tak je ale fascinující sledovat, jak bezcharakterní Andrej Babiš je.

Přečtěte celý článek