Jsem starý a chudý, říká Krampol. Otevřeně promluvil o svém zdraví, zmínil rodinné „prokletí“

před 1 měsíc 44

Herce navštívil ShowTime v Nemocnici Na Františku naposledy během ledna, když měl Krampol potíže s chůzí.  Od té doby má za sebou hospitalizační kolotoč. Propuštění do domácího léčení a následný rychlý převoz do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí kvůli nebezpečné slabosti – zřejmě po prášku na spaní. A příčin je vícero. Momentálně Jiří Krampol doléčuje opakovaný zápal plic.

ČTĚTE TAKÉ: Po záři reflektorů jsem nikdy netoužil, prozradil Brzobohatý. U táty jsem viděl, co sláva obnáší

„Od dětství mám v háji průdušky a mám i špatné plíce. Měla to maminka, všechny tety, brácha, vnoučata, syn. Je to prokletí,“ popsal v rozhovoru. Dodal ale, že momentálně se cítí dobře. „Před chvilkou jsem byl unavený, protože jsem začal rehabilitovat. Profesor říkal, že 300 kroků je dobré,“ doplnil s tím, že cvičí i proto, aby se hýbal. Neustálé ležení je prý hrozné.

Plíce ale nejsou jediným zdravotním problémem, který herce trápí. „Léta letoucí mám chronické selhání srdce. To je choroba, kterou mám už asi 15 let. Je to spojené i s ledvinami, takže když piji hodně, tak to odnese srdce, když piji málo, odnesou to ledviny. Doktoři tedy teď hledají poměr, aby to bylo vyrovnané a bylo to co nejmenší zlo,“ uvedl herec.

Jsem starý a chudý, všechno jsem procestoval

A právě proto, aby bylo zlo co nejmenší, nestojí Krampol o spekulace o svém zdraví a soukromém životě. „Jirka je emotivní člověk, který i když vypadá, že je nad věcí, tak ho věci trápí. A co si budeme povídat, když někoho něco trápí, ovlivňuje to i zdravotní stav,“ popsala Krampolova kamarádka Bea Albrechtová.

„Nechápu, co je na tom divného, že člověk, kterému je 86 let, je nemocný. ‚Krampol ledviny v háji‘, ‚Krampol průdušky v háji a odpumpovali mu devět litrů vody‘. To jsou rádoby senzační zprávy, ale všechno je to normální léčba, vždyť jsem starý,“ kroutil hlavou herec. Dodal, že mu vadí také to, že když s někým někam jde, o dotyčné osobě píší, že je vypočítavá. „Jsem starý a chudý, nic nemám. Všechny prachy, které jsem měl, jsem naštěstí procestoval,“ doplnil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Krampol si před náhlou hospitalizací vzal Xanax. Spekulace o sebevraždě rázně odmítl

Přečtěte celý článek