Kanaďan uložil peníze do ruské banky a odjel s rodinou do Ruska. Manželka už chce zpět, ale zmrazili jim účet

před 2 měsíce 66

Příběh Kanaďana, který chtěl s celou rodinou žít v duchu tradičních hodnot a odstěhoval se proto do Ruska, líčí web Daily Kos. Všechno dopadlo úplně jinak, než si představoval.

„Necítili jsme se tam už pro naše děti do budoucna bezpečně,“ řekl o Kanadě otec Arend Feenstra ruským médiím. „Je tam spousta levicové ideologie, LGBTQ, trans, prostě spousta věcí, se kterými nesouhlasíme, které se tam teď učí, a my jsme od toho chtěli kvůli našim dětem utéct.“

Proto Arend (a jeho žena Anneesa) prodali vše, co měli, a přestěhovali se do Ruska, kde chtěli vychovávat osm ze svých devíti dětí v duchu „ortodoxních“ hodnot. Ruští představitelé je ujišťovali, že s nimi budou spolupracovat, aby se mohli usadit, a dokonce jim pomohou získat farmu.

První problém se objevil okamžitě. Ruská banka, kam převedli výnosy z prodeje své farmy a majetku jim okamžitě zmrazila majetek. Částka se jí zdála podezřelá, uvádí Arend na videu z 9. února. V důsledku toho rodina neměla peníze na živobytí a ruští úředníci, kteří jim nabízeli pomoc, zmizeli.

Nikdo z rodiny neumí rusky a tak mají problém s bankou komunikovat. Rusko nevyžaduje, aby si nějaká banka nebo firma najímala lidi znalé angličtiny.

Manželka Anneesa své pocity vyjádřila na videu na rodinném kanálu „Countryside Acres“ na YouTube, které pak bylo smazáno.

„V tuto chvíli jsem z této země velmi zklamaná. Jsem připravená naskočit do letadla a odletět odsud. Narazili jsme na první zádrhel, kdy musíte v této zemi zapojit logiku, a je to velmi, velmi frustrující.“

Manžel Arend pak rychle zveřejnil omluvné video s tím, že se jeho žena špatně vyjádřila.

„V tuto chvíli si nejsem jistý, jestli to s farmářským koncernem Countryside Acres vyjde. Patriarcha Arend měl souhlasit s tím, aby byl využíván jako nástroj ruských státních médií. Když už chcete být ruským aktivem, musíte do toho jít rovnou naplno.
Vsadím se, že žít v zemi, která homosexuálům přiznává základní občanská práva, by teď nemuselo vypadat tak špatně,“ komentuje web Daily Kos ironicky osudy této kanadské rodiny.

Pak jako trefný komentář ze sociálních sítí cituje autor uživatele jménem Laughing Gravy: „Vsadím se, že u nás doma kdysi naříkali nad přistěhovalci, kteří neumějí jazyk, nemají peníze, čekají, že jim vláda dá dům a práci, a stěžují si, když nedostanou všechno, co chtějí.“

Přečtěte celý článek