Ukrajinci zlikvidovali kapitána ruských speciálních jednotek. Kamera zachytila jeho marný úprk

před 1 měsíc 78

„Kapitán speciálních jednotek Specnaz a velitel 1. roty 33. průzkumného oddílu speciálních sil ‚Peresvet‘ Ivanov Alexej byl na Ukrajině zlikvidován granátem shozeným z dronu,“ uvedla na sociální síti X stránka KIU. Ta pravidelně zveřejňuje podrobnosti o ruských okupantech, kteří zemřeli na území Ukrajiny.

Totožnost mrtvého vojáka potvrdila také agentura Unian. Ta zároveň upozornila na video, které dokumentuje Alexejovu smrt. Záběry pořídil bezpilotní letoun, který okupanty bedlivě sledoval. Dron shodil na ruského kapitána granát v době, kdy Alexej odpočíval u stromu. Následky výbuchu byly pro okupanta fatální.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Moskevské námluvy s Hamásem jako poslední kapka aneb Fenomén izraelsko-ruských vztahů

Alexej utrpěl tržné zranění v oblasti nohou, silně krvácel. I když se nejdříve snažil z místa odejít, nakonec se v bolestech svalil nedaleko od místa, kde došlo k explozi. V té době už měl kalhoty celé od krve. Umíral očividně v obrovských bolestech.

Rusové podle Kyjeva přišli na Ukrajině za necelé dva roky o 423 tisíc vojáků, 6 712 tanků, 12 823 dalších obrněných vozidel, 13 683 transportních vozidel, 11 440 dělostřeleckých systémů, 325 vrtulníků, 347 letounů a 8 041 dronů. Čísla však nelze nezávisle ověřit. Není pochyb, že značné ztráty budou i na straně Ukrajiny. Bránící se země ale statistiky neuveřejňuje.

I přes obrovské ztráty Ruska se v posledních týdnech zdá, že okupační vojska mají na bojišti převahu. Ukrajina očividně trpí nedostatkem vojáků i munice.

Přečtěte celý článek