Karel III. navštívil velikonoční bohoslužbu. Po celou dobu měl úsměv na tváři a vesele mával

před 1 měsíc 23

Když přijížděl autem ke kapli svatého Jiří v areálu hradu Windsor, která je vzdálená asi hodinu jízdy od Londýna, vypadal pětasedmdesátiletý Karel III. v dobré náladě. Na tuto událost, která je pevnou součástí nabitého královského kalendáře, ho doprovázela manželka, královna Camilla, píše americká CNN.

ČTĚTE TAKÉ: Odpustí Britové princi Harrymu? Podle experta to má háček. Promluvil i o diagnóze Karla III.

Než se vydal do kaple, zamával královský pár malému davu příznivců shromážděných poblíž.

Velikonoční bohoslužba patří mezi tradiční akce, na nichž se schází rozsáhlá britská královská rodina. Letošních oslav by se ale mělo účastnit méně členů než obvykle, aby se minimalizoval kontakt krále s ostatními během jeho léčby.

Mezi zúčastněnými byl ale vidět princ Edward s manželkou Sophií, které doprovázel jejich syn James, hrabě z Wessexu. Následovala je králova sestra, princezna Anna, s manželem Timem Laurencem. A také princ Andrew se Sarah Fergusonovou, vévodkyní z Yorku.

Veřejnost může vystoupení vnímat jako uklidňující signál o králově zdravotním stavu. Karel III. se totiž od zveřejnění diagnózy neúčastnil veřejných akcí. Nadále ovšem plní administrativní povinnosti hlavy státu a pořádá pravidelná týdenní setkání s premiérem Rishi Sunakem.

Na bohoslužbě se ale neukázala princezna Kate, které byla také diagnostikována rakovina. Stejně tak nedorazil ani její manžel princ William s dětmi Georgem, Charlotte a Louisem. Po oznámení princezniny nemoci požádala rodina veřejnost o respektování soukromí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Král Karel III. se po diagnóze rakoviny objevil v práci. Vzkazy lidí ho dohnaly k slzám

Přečtěte celý článek