Klaus: Některé naše političky chtějí vraždit. Válka se musí přerušit za každou cenu

před 1 měsíc 48

Bývalý předseda ODS Václav Klaus považuje za jednoznačné řešení přerušení války za každou cenu. „To znamená něco podobného jako v Koreji. Tedy tam, kde zůstala vojska Severní a Jižní Koreje a kde se 70 let nic nestalo. Podobně jako na Kypru. Ale jestli někdo chce radši vraždit, jako některé naše političky, tak tedy very sorry, ale s tím já souhlasit nemohu,“ sdělil Klaus ve speciálním vysílání ke slovenským volbám.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bezpečnostní hrozba jménem Fico? Fiala kvůli němu proškrtal projev o munici pro Ukrajinu

I když političky nejmenoval, tak mohl mít na mysli ministryni obrany Janu Černochovou, předsedkyni Poslanecké sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou nebo senátorku Miroslavu Němcovou (ODS). Má k nim totiž dlouhodobé výhrady a zmíněné političky jsou také velmi aktivní při shánění vojenské pomoci Ukrajině.

Klaus poté dodal, že chtějí bojovat do posledního žijícího vojáka a do posledního vystřeleného granátu. „To se na mě nezlobte. Přeloženo do lidského jazyka to znamená, že chtějí, aby se nadále vraždilo,“ řekl dále Klaus.

Bývalý prezident poté zopakoval, že válka skončí pouze mírovým řešením. „Zastavení války za každou cenu a za hledání podmínek,“ dodal Klaus.

Přečtěte celý článek