West Ham ukázal svaly. Freiburg rozstřílel 5:0 a je ve čtvrtfinále

před 1 měsíc 47

 Reuters

West Ham za obratem vykročil dvěma góly už v prvním poločase a u obou byl Souček. V deváté minutě protečoval roh na Lucase Paquetu, který otevřel skóre. A po půlhodině se po jeho hlavičce po individuální akci prosadil Jarrod Bowen.

Ve druhé půli londýnský celek vítězství ještě zvýraznil a připsal si teprve druhou domácí výhru z posledních sedmi zápasů. Na 3:0 zvýšil Aaron Cresswell a poté se dvakrát prosadil Mohammed Kudus. Souček s Coufalem odehráli celý zápas.

Ve čtvrtfinále je také Benfica Lisabon, která doma hrála s Rangers 2:2, ale dnes v Glasgow portugalský celek zvítězil 1:0. Postoupila i Marseille, přestože na hřišti Villarrealu prohrála 1:3. Olympique minulý týden doma uspěl 4:0.

Po vyřazení Rangers se s evropskými poháry rozloučil poslední zástupce Skotska. Právě s ním Česko soupeří o desáté místo v žebříčku národních koeficientů UEFA, jež zaručuje přímou účast šampiona ve skupině Ligy mistrů.

Odvetná utkání osmifinále fotbalové Evropské ligy:

Glasgow Rangers - Benfica Lisabon 0:1 (0:0). Branka: 66. Rafa Silva. První zápas 2:2, postoupila Benfica.

Villarreal - Marseille 3:1 (1:0). Branka: 32. Capoue, 57. Sorloth, 88. Mosqeura - 90.+4 Clauss. První zápas 0:4, postoupilo Marseille.

West Ham - Freiburg 5:0 (2:0). Branky: 77. a 85. Kudus, 9. Paquetá, 33. Bowen, 52. Cresswell. První zápas 0:1, postoupil West Ham.

Přečtěte celý článek