Koně v Londýně vyděsili dělníci. Zvířata skončila v krvi, chtěli je uklidnit i kolemjdoucí

před 1 týden 20

Sedm koní a šest vojáků z kavalérie ve středu absolvovali každodenní cvičení, když zvířata náhle vyděsila hlasitá rána – dělníci z přilehlé budovy shodili těžký stavební materiál, který dopadl nedaleko nich, popsal britský web The Mirror moment, kdy se mohutní lichokopytníci splašili.

ČTĚTE TAKÉ: Skandál v Británii: Konžan léta prosazoval práva migrantů, nyní se přiznal ke znásilnění dívky

Čtyři jezdci se neudrželi v sedle a koně zamířili do centra města. Během dvou hodin chaotického pobíhání zranili pět lidí, včetně tří vojáků-vodičů, kteří museli do nemocnice. Nikdo z nich nebyl ohrožen na životě.

Koně se asi po šestikilometrovém běhu podařilo odchytit a naložit do přepravníku, informoval deník The Daily Mail. Zraněná zvířata ošetřil veterinář a nyní jsou zpět v armádní stáji.

Na sociálních sítích kolují záběry, kdy se chodci snaží uklidnit koně po srážce s autobusem. Jedno ze zvířat si přivodilo zlomeninu levé nohy poté, co se střetlo s osobním automobilem. Incident mu způsobil i silné krvácení. Po zastavení už byla zvířata klidná a vyčkala do příjezdu policie.

Inspektor Myles Hilbery pochválil zásah silniční policie, který podle něj zabránil dalším škodám a utrpení koní. „Policejní konstáblové Hawesová a McKeown riskovali vlastní bezpečnost, aby zvířatům poskytli první pomoc,“ citoval ho The Daily Mail.

Další příslušníci zákona převzali řízení dopravy na rušné křižovatce, aby umožnili kolegům na motocyklech vytvořit koridor k armádním přepravkám pro zvířata. „V myšlenkách jsme s lidmi a koňmi, kteří byli při incidentu zraněni,“ dodal Hilbery.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Neuvěřitelný skok „kočičího Michaela Jordana“ po leknutí je hitem internetu

Přečtěte celý článek