Konec předvánočního handlování. Už je téměř pravidlem, že se v adventu začne řešit výše minimální mzdy. Odboráři, zaměstnavatelé...

před 1 měsíc 53
Konec předvánočního handlování. Už je téměř pravidlem, že se v adventu začne řešit výše minimální mzdy. Odboráři, zaměstnavatelé a vláda se většinou dohodnou na kompromisu, který má jednu hlavní chybu: je na poslední chvíli. Není to v rozpočtu. Potřebný software se upravuje přes Vánoce. A proč? Jen kvůli tomu, že chybí předvídatelný mechanismus. Valorizaci jsme za Piráty navrhovali už před 4 lety. Současné handrkování není jen chaotické, ale ani nefunguje. Mzdy u nás nestíhají tempo inflace a ve výši platů nás pomalu dohání i Rumunsko.

Předvídatelný růst minimální mzdy pomůže všem. Proto jsme dnes na vládě podpořili, aby se navyšovala automaticky. Pokud se máme vymanit z prokletí středoevropské montovny, musíme držet krok s Evropou i ve výši minimální mzdy. Automatický mechanismus pro její navyšování je první krok. Za Piráty máme vizi pro ty další. Rozhýbeme tuto zemi. K prosperitě.

Přečtěte celý článek