Kulidakis: Feri je jen pouťový balónek. Podle Schmarcze byl spíš influencer než politik

před 1 týden 30

„Feri byl svou tehdejší stranou (TOP 09, pozn. red.) prezentován jako gentleman, který se nechová jako ti staří, zlí, oškliví konzervativci, co osahávají ženy. Problém ale je, že se tak choval, což je dostatečně dokázáno mnoha dalšími svědectvími,“ zdůraznil Schmarcz s tím, že pověst bývalého politika je zničená a do politiky se s největší pravděpodobností už nevrátí.

ČTĚTE TAKÉ: Feri byl sólista, říká Kalousek. Nevím, jestli budoval značku TOP 09, nebo svou vlastní

„Je to jako kdyby pravicový politik začal zvyšovat státní dluh, ale to není trestné,“ dodal komentátor.

Opačného názoru byl Kulidakis, který prý nepochybuje o tom, že kdyby byl Feri osvobozen, dokázal by se vrátit na výsluní. Problém ale komentátor spatřuje v tom, že by bylo těžké najít stranu, která by ho přijala. „Ty se staví do role morálních majáků, obzvláště TOP 09 nebo paní Němcová (Miroslava Němcová z ODS, pozn. red.), takže by bylo s podivem, kdyby ho vzali,“ uvedl.

Pražský městský soud projedná v pondělí odvolání v případu Dominika Feriho. Bývalý poslanec TOP 09 si má podle nepravomocného rozsudku odpykat tříleté vězení za znásilnění tří mladých žen, z toho jedné nezletilé. Feri kvůli obvinění rezignoval na poslanecký mandát a opustil politiku. Odmítá ale, že by se dopustil jakéhokoliv sexuálního násilí. Proti verdiktu se odvolal jak on, tak ženy, které se domáhají vyššího odškodného.

PŘIPOMEŇTE SI: Kdo je Dominik Feri a jak se vyvíjela jeho kauza?

Přečtěte celý článek