KVÍZ: Znáte pranostiky o počasí? Kdo správně doplní víc než polovinu, je borec

před 1 týden 33

home arrow_right

Zprávy arrow_right Česko

dnes 05:20

Ve čtvrtek se lidé potí i v tričku a v pátek hledají v botníku sněhule. Počasí v posledních dnech bylo vskutku aprílové a nabídlo pestrou škálu meteorologických jevů. Podle starých pranostik ale nešlo o nic výjimečného. Už naši předkové počítali s teplem i zimou. S chladnějším dubnem ale měli lepší zkušenosti, značil bohatší úrodu. Alespoň to tvrdily pranostiky. Vyzkoušejte si, jak je znáte, v kvízu Deníku a načerpejte nové informace.  

Počasí v dubnu se rychle mění už celá staletí | Foto: Deník/Petr Turek

Další kvízy Deníku zaměřené na rozličná témata můžete vyzkoušet ZDE.

Roman Gallo

Roman Gallo

Šéfredaktor Deníku

Zprávy z Česka
do e‑mailu

Každé ráno vám je pošleme na 

Odesláním souhlasím se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí Zásady zpracování osobních údajů spol. VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Hlavní zprávy

Poslanec Aleš Juchelka (ANO) Češi žijí v pohodlí, ale zároveň ve věčném strachu z jeho ztráty, upozorňují odborníci Přehrát video Mikuláš Koperník na obraze Jana Matejka
Poslanec a šéf hnutí ANO Andrej Babiš Přehrát video
Sissi v roce 1867. Byla mimořádně krásná, kromě dlouhých vlasů na ní lidé obdivovali čistou pleť a vysokou štíhlou postavu.
Luboš Palata Přehrát video Lidé by si měli dát pozor na falešné zprávy, které se šíří na sociálních sítích. Ilustrační foto Radost hokejistů Thajska Nebezpečný domácí škůdce rus domácí. Měsíční horoskop na únor 2024 Znalost světa se vždy může hodit. Těchto pět bylinek můžete pěstovat ve stínu a bude se jim skvěle dařit Tradiční auto, moto, hobby burza na vyškovském letišti. Eduard Krečmar Helldivers 2 si oblíbí fanoušci filmů Hvězdná pěchota a Terminátor. Přehrát video Hortenzie je třeba zastříhnout ve správný čas. Víte, jak a kdy? Justin Timberlake a Jessica Biel Říkají si Mates a Kopec a rozhodli se ujít 2500 kilometrů za 100 dní pro dobrou věc. Namáčení semínek před zaséváním usnadňuje klíčení a chrání rostlinu před škůdci.
Přečtěte celý článek