Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom v pátek ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.

Kyjev 17:49 26. dubna 2024

Kyjev kvůli obavám z ruského útoku evakuuje dvě nemocnice

Kyjev kvůli obavám z ruského útoku evakuuje dvě nemocnice | Foto: Alina Smutko | Zdroj: Reuters

„Město urychleně zahajuje evakuaci dvou nemocnic. V internetových médiích se masově šíří video, kde se v podstatě oznamuje útok nepřítele na tyto zdravotnické instituce,“ uvedla správa Kyjeva na platformě Telegram, podle níž se na videu rovněž tvrdí, že se údajně v těchto zařízeních nachází vojáci.

Kyiv is urgently evacuating two hospitals, one of which is a children's hospital, because of threats in social media about a Russian attack on these medical facilities. This decision was made in Kyiv after statements by the head of the KGB of Belarus, Ivan Tertel. Yesterday, he… pic.twitter.com/UqH45LESZ7

— Iuliia Mendel (@IuliiaMendel) April 26, 2024

„Je to absolutní lež a provokace nepřítele, kterou se snaží využít k útoku na sociální infrastrukturu hlavního města,“ uvedla metropolitní správa s informací, že úřady se nyní snaží převézt pacienty a zdravotníky do jiných zdravotnických zařízení v ukrajinské metropoli.

Server RBK-Ukrajina v této souvislosti napsal, že Rusko neustále „vymýšlí nové lživé informace“ ve snaze destabilizovat situaci na Ukrajině.

Jako příklad jmenuje nedávné šíření zprávy o údajně chystané ruské ofenzívě na Sumskou oblast, která se nachází u hranic s Ruskem.

ČTK

Nejčtenější

Nejnovější články

  1. Kyjev oznámil urgentní evakuaci dvou nemocnic. Obává se ruských útoků na zdravotnická zařízení

  2. ŽIVĚ: Pardubicím stačí jedna výhra k extraligovému titulu, Třinec v šestém zápase finále vede 2:0

  3. Bystroň z Afd nadále odmítá, že by dostával peníze od proruské sítě, přiznal ale malé balíčky

  4. ŽIVĚ: Čeští hokejisté hrají v přípravném zápase proti Slovensku, po druhé třetině vedou 3:1

  5. Luxovat, nebo se těšit na partnera?

  6. Měli bychom se naučit zapomínat. Jako jedinci i jako společnost, říká autor románu Rozložíš paměť Marek Torčík

Aktuální témata

Webbův teleskop, Inflace, Petr Pavel, Nejbohatší člověk na světě, Vesmírný teleskop Jamese Webba, Ukrajina online, Jak ušetřit na energiích, Rusko, Ukrajina, Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj, Volební průzkumy, Koronavirus, Film, Statistika nehod, Můj rozhlas, Vinohradská 12, Počasí, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Zprávy z domova, Zprávy ze světa, MS hokej 2023

Doporučujeme