Siniaková si v Indian Wells po roce opět zahraje o titul ve čtyřhře

před 1 měsíc 64

 Reuters

Siniaková s Hunterovou v semifinále potvrdily roli turnajových trojek. Se soupeřkami si poradily za hodinu a dvacet minut a postoupily do čtvrtého společného finále. Letos už spolu získaly titul v Dubaji, předloni vyhrály turnaj German Open a loni si zahrály finále v Adelaide.

Sedmadvacetiletá Siniaková loni v Indian Wells triumfovala ještě spolu s Barborou Krejčíkovou, se kterou v deblu mimo jiné získala sedm grandslamových titulů. Loni v listopadu však ukončila spolupráci a začala hrát s Hunterovou.

V mužské dvouhře je v semifinále obhájce titulu Carlos Alcaraz. Druhý hráč světa si ve čtvrtfinále poradil 6:3, 6:1 s Alexanderem Zverevem z Německa a o postup do finále si zahraje se světovou trojkou Italem Jannikem Sinnerem, který ve čtvrtfinále vyřadil Jiřího Lehečku a v sezoně ještě neprohrál.

Alcaraze nerozhodila ani invaze včelího roje, kvůli které byl zápas v úvodní sadě téměř na dvě hodiny přerušen, než roj odklidil zavolaný včelař. "Když jsem viděl první včely, tak jsem si myslel, že jich je jen pár," citovala dvojnásobného grandslamového vítěze agentura Reuters.

"Ale pak jsem se podíval na oblohu a najednou jich byly tisíce," přidal Alcaraz. "Když jsme se vrátili na kurt, ještě bylo pár včel v rohu a bylo to nepříjemné. Nemohli jsme se soustředit na rozehrání," dodal.

"Pak najednou včely zmizely, ale i tak jsem se musel hodně snažit, abych na ně už nemyslel. A sám sebe jsem překvapil, že jsem se poté soustředil jen na zápas a ne na včely," prohlásil dvacetiletý Alcaraz.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Rus Daniil Medveděv s domácím Tommym Paulem. V ženském turnaji si světová jednička Iga Šwiateková z Polska zahraje o finále s Ukrajinkou Martou Kosťukovou a Američanka Cori Gauffová s Mariou Sakkariovou z Řecka.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch, dotace 17,991.110 dolarů):

Muži - dvouhra, čtvrtfinále: Alcaraz (2-Šp.) - Zverev (6-Něm.) 6:3, 6:1, Medveděv (4-Rus.) - Rune (7-Dán.) 7:5, 6:4.

Ženy - dvouhra, čtvrtfinále: Gauffová (3-USA) - Jüan Jüe (Čína) 6:4, 6:3, Sakkariová (9-Řec.) - Navarrová (23-USA) 5:7, 6:2, 6:4. Čtyřhra - semifinále: Hunterová, Siniaková (3-Austr./ČR) - Muhammadová, Šibaharaová (USA/Jap.) 6:4, 6:4.

Přečtěte celý článek