Lajdáci s flintami a uzemněné drony. Rusové nadávají na chaos u Avdijivky

před 1 měsíc 34

Noví rekruti v řadách ruské armády si myslí, že se válka vyhraje sama a odmítají se učit bojovat, stěžují si ruští vojenští komentátoři na adresu nováčků. Podle nich ruští dobrovolníci své informace o bojové taktice získali z televize a o realitě války nemají ani tušení. Rusové nadávají také na nefunkční drony, které se Ukrajincům podařilo zneškodnit.

Ruští vojáci, kteří přicházejí bojovat na Donbas, nemají ani tušení o tom, co válka obnáší, a jsou zcela popletení ruskou propagandou, stěžují si vojenští komentátoři z řad okupantů. Podle nich očekávají noví bojovníci ruských sil snadné vítězství, které jim poskytne ruské letectvo a vybojují za ně vězni. Z toho důvodu se ani nesnaží něčemu novému se přiučit.

Smutného stavu, na který ruští blogeři nadávají, si povšimli i analytici z Institutu pro studium války. Zaznamenali, že podle zmíněné kritiky má mnoho ruských smluvních vojáků nerealisticky optimistické představy o tom, co je na východní Ukrajině čeká.

Ruští rekruti prý přijíždějí do bojové linie s plnou důvěrou v to, že jejich jednotky ve válce snadno zvítězí, a ani se nechtějí učit bojovat. Údajně se domnívají, že ruské vzdušné síly převálcují Ukrajince bombardováním a na zemi je dorazí naverbovaní vězni. To vše je prý ale jen masáž ze strany ruské propagandy. Reálná válka se odehrává úplně jinak.

Problémy zaznamenávají rovněž operátoři oficiálně poskytnutých dronů, protože je nemohou proti Ukrajincům použít. Systémy elektronického boje je masivně ruší, vzhledem k tomu, že jejich frekvence jsou ukrajinským obráncům již dávno známy.

Z tohoto důvodu se jednotky samozvané Doněcké lidové republiky uchylují k improvizaci a nasazují své vlastní bezpilotní letouny. Ty předchozí totiž měly během bojů o průmyslovou zónu v Avdijivce neškodně popadat na zem.

Přečtěte celý článek