Londýnský bar téměř přes noc začal čelit náporu lidí. Jeho název se objevil v písni Taylor Swift

před 1 týden 39

Londýnský bar The Black Dog v posledních dnech čelí enormnímu a nečekanému náporu hostů. Původně malá hospůdka se doslova přes noc stala místem, kde se na rezervaci čeká i měsíce. Za neobvyklým podnikatelským úspěchem není zisk Michelinské hvězdy ani sofistikovaná reklamní kampaň. Za popularitu podniku může americká zpěvačka Taylor Swift.

Londýn 12:37 25. dubna 2024

Taylor Swift

Taylor Swift | Zdroj: Profimedia

Majitelé podniku nemuseli pro zvýšení návštěvnosti udělat prakticky nic. Lidi táhne do baru jedna z nových písní americké zpěvačky Taylor Swift. Konkrétní píseň z jejího nového alba The Tortured Poets Department, česky Oddělení utrápených básníků.

Zpěvačka zpívá o tom, že někdo, s kým si donedávna byla blízká, si zapomněl vypnout aplikaci pro sdílení polohy a šel do baru The Black Dog. Což je tedy jméno písničky, ale zároveň právě i onoho londýnského podniku. Fanoušci si to vyložili po svém a bar na jihozápadě britské metropole vzali útokem, píše The Standard.

Spíše než ale kvůli písničce fanoušci bar navštěvují kvůli samotné americké zpěvačce. Taylor Swift je v současnosti nejvyhledávanější popovou hvězdou světa – časopis Time ji dokonce označil za osobnost loňského roku – a na své posluchače má opravdu obrovský vliv. Takže příčinu je třeba hledat spíše v tomto.

Navíc, zpěvačka nikde veřejně nepřiznala, že The Black Dog je opravdu narážka na londýnský bar. Slovní spojení black dog neboli „černý pes“ totiž ve slangové angličtině slouží také jako metafora pro depresi. Jak to tedy Taylor Swift myslela, to zůstává tak trochu záhadou. 

Překvapení majitelé

Majitelé baru později v rozhovoru pro list The Guardian připustili, že podnik zpěvačka možná navštívila, sami si si ale jistí nebyli.

Především ale měli být majitelé baru zvýšenou návštěvností překvapení. Úplně na začátku toho „davového nadšení“ totiž fotky a videa z podniku zaplavily sociální sítě. Majitelé ani zaměstnanci prý neměli ponětí, proč se to děje. A spojitost s nově vydanou deskou americké zpěvačky je v první chvíli nenapadla.

'I don't want to give too much away, but we have a certain blonde regular customer who frequents.'

Social media manager Lily Bottomley speaks of a mysterious person known to Taylor Swift who regularly visits the Black Dog pub.https://t.co/PAiZ4D1jU3

Sky 501 pic.twitter.com/7CtMp6soEE

— Sky News (@SkyNews) April 22, 2024

Kvůli nenadálému náporu hostů dokonce museli najmout ochranku, aby jim s davy takzvaných „Swifties“, jak si fanoušci sami říkají, pomohla.

Vedení podniku se ale velmi rychle vzpamatovalo a rozhodlo se ze situace přirozeně vytěžit co nejvíc. V nabídce se tak objevily například Swift burgery nebo koktejly inspirované popovou  hvězdou. Obsluha navíc prý natočí půl pinty piva zdarma každému, kdo zazpívá kousek jakékoliv písně od Taylor Swift.

Bára Vránová

Přečtěte celý článek