Macháč vstoupil do turnaje v Barceloně výhrou nad Číňanem

před 2 týdny 32

 Reuters

Padesátý hráč světa Macháč měl zahájit působení na antukových dvorcích minulý týden v Monte Carlu, turnaj ale vynechal kvůli odpočinku.

Devatenáctiletého Šang Ťün-čchenga zdolal podruhé v kariéře. Stejně jako před dvěma lety ve Phoenixu mu nedovolil ani set. V utkání zaznamenal čtyři esa.

Třiadvacetiletý Macháč získal první set díky brejku ve třetí hře. Ve čtvrtém gamu druhé sady odvrátil stav 0:40 a po prolomeném servisu soupeře se ujal vedení 4:3.

Brejk sice nepotvrdil, vzápětí se mu ale podařilo získat podání čínského hráče ještě jednou a duel nakonec uzavřel druhým využitým mečbolem.

Na turnaji v Barceloně dnes půjde do akce také vítěz 22 grandslamových titulů Rafael Nadal. Sedmatřicetiletý Španěl, který nastoupí poprvé od lednového zranění, se utká v 1. kole s Italem Flaviem Cobollim.

Tenisový turnaj mužů v Barceloně (antuka, dotace 2,938.695 eur):

Dvouhra - 1. kolo: Macháč (ČR) - Šang Ťün-čcheng (Čína) 6:4, 6:4, Díaz Acosta (Arg.) - Čorič (15-Chorv.) 6:2, 7:5, Lajovič (Srb.) - Schwartzman (Arg.) 6:1, 6:2, Carballés (Šp.) - Grenier (Fr.) 6:2, 6:4, Van Assche (Fr.) - Čang Č'-čen (Čína) 7:5, 6:2, Munar (Šp.) - Nišioka (Jap.) 6:3, 6:1.

Přečtěte celý článek