Málo se to ví, ale Japonsko je druhým největším investorem v Česku. Má tu téměř 300 firem, které zaměstnávají tisíce lidí a plat...

před 2 měsíce 81
Málo se to ví, ale Japonsko je druhým největším investorem v Česku. Má tu téměř 300 firem, které zaměstnávají tisíce lidí a platí daně. Důležitá je pro nás taky spolupráce v oblasti cestovního ruchu. Třeba v roce 2019 přijelo do ČR 147 tisíc japonských turistů, pak ale dobrý trend přerušila pandemie. Mezi Japonskem a Českem stále neexistuje přímé letecké spojení, které by ještě víc nakoplo naši spolupráci.

A to se snad podaří brzy změnit. Debatu o přímých letech z Japonska do ČR vedl už v loňském červnu @Ivan Bartoš se zástupci leteckých společností. Nyní dohodu o leteckých službách podepsal i Jan Lipavský - ministr zahraničí ČR. Nová dohoda vytváří podmínky pro přímé lety z Japonska do Česka 🇯🇵✈️🇨🇿.

Navazujeme partnerství i s dalšími demokratickými zeměmi v regionu. Už dříve se nám podařilo propojit ČR s Jižní Koreou a Tchaj-wanem. A tím to samozřejmě nekončí, budeme rozvíjet spolupráci i s dalšími asijskými partnery. Platí, že čím jsme ve světě aktivnější, tím lépe se nám daří.

Přečtěte celý článek