Manipuloval palác s fotkou princezny Kate? Světové agentury stahují její snímek z nabídky

před 1 měsíc 75

Na fotografii, která je první oficiální od operace, je manželka následníka britského trůnu prince Williama v britský Den matek obklopena svými třemi dětmi: princi Georgem a Louisem a princeznou Charlotte. „Děkuji vám za vaše milá přání a trvalou podporu v posledních dvou měsících,“ napsala k ní Kate na síti X.

ČTĚTE TAKÉ: První fotka Kate od operace břicha. Děkuji za podporu a milá přání, vzkazuje princezna

Snímek ve svém zpravodajství použily i světové agentury. Nejméně tři z nich ho ale později stáhly. Jako první tak učinila AP, podle níž nesplňoval její fotografické standardy. „Při bližším zkoumání se zdá, že zdroj se snímkem manipuloval,“ poznamenala k tomu AP. Za jednu z nesrovnalostí označila pozici levé ruky princezny Charlotte vzhledem k rukávu jejího svetru.

Stejně jako AP snímek stáhly také agentury Reuters, AFP a fotobanka Getty Images. Kensingtonský palác se k tomu nevyjádřil.

„Jsem překvapená, že Buckinghamský palác záměrně zveřejnil snímek, který by vyvolával takovou kontroverzi. Jak je zvykem královské rodiny, tak zatím mlčí, nicméně toto obvinění je docela závažné,“ uvedla pro CNN Prima NEWS zástupkyně šéfredaktora webu Expres.cz Barbora Koukalová. Podle jejích informací má být podezřelé zejména to, že princezna Kate nemá své prsteny, či že se neshodují barvy rukávů na svetru princezny Charlotte.

Kate strávila po operaci břicha v lednu dva týdny v nemocnici. Povaha zákroku nebyla blíže upřesněna, avšak podle Kensingtonského paláce se nejednalo o rakovinu. Od té doby se na veřejnosti princezna neobjevovala a palác uvedl, že se k oficiálním povinnostem pravděpodobně vrátí až po Velikonocích, tedy nejdříve v dubnu.

V posledních týdnech se na sociálních sítích objevovaly spekulace o zdravotním stavu princezny, která se od Vánoc neobjevovala na oficiálních akcích královského paláce. Její úřad vydal počátkem měsíce prohlášení, v němž zopakoval, že bude poskytovat pouze „významné aktuální informace“ o jejím zotavování.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zhrzená domina se mstí Harrymu: Ukážu jeho nahé fotky, budete v šoku. Princ je idiot, zuří

Přečtěte celý článek