Matkovražda na Chrudimsku: Ženu z Boru u Skutče měl zabít její syn. Policisté ho zadrželi

před 3 týdny 31

V pondělí po třetí hodině ráno kriminalisté zapáskovali a obsadili úzkou uličku v Boru u Skutče. V jednom z rodinných domů se měla v noci odehrát tragédie. „Od brzkých ranních hodin prověřujeme násilné úmrtí ženy na Chrudimsku. Podezřelý byl zadržen. V tuto chvíli nebudeme poskytovat žádné bližší informace,“ uvedla policejní mluvčí Dita Holečková.

ČTĚTE TAKÉ: Svou oběť měli umučit a ostatky uvařit. Obvinění z vraždy v Pohodlí na Svitavsku míří k soudu

První byla na místě jednotka prosečských hasičů, která byla přivolána k záchraně života. Zhruba tři minuty po ní dorazili i policisté. Podle informací Krimi zpráv má být zadrženým syn oběti, který s ní byl v tu dobu v domě sám. Měl být i tím, kdo následně zavolal policii a další záchranné složky. „Po oznámení na linku 155 byly na místo ihned vyslány dvě výjezdové posádky. Bohužel se zde na místě nacházela osoba bez známek života,“ potvrdila mluvčí krajských záchranářů Alena Kisiala.

Kriminalisté zatím v případu mlčí o příčině smrti. Hned nad ránem vyslýchali i sousedy. Ti většinou říkali, že spali a nic neslyšeli. „Policie za mnou byla ráno. Řekla, že se tady stal nějaký mimořádný případ, ale já jsem vůbec o ničem nevěděl. Jenom se mě ptali na ty lidi, jací jsou. A jinak nic. Ptal jsem se, co se stalo, a oni odvětili, že se to brzy dozvím,“ sdělil štábu CNN Prima NEWS starosta obce Vlaďko Beneš.

Nyní je na vyšetřovatelích, aby zjistili, co se přesně mělo kolem doby spáchání činu odehrát, a určili právní kvalifikaci. Tedy například to, zda bude mladík obviněn z vraždy.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: V případu brutální vraždy vrtačkou padne rozsudek. Muži hrozí doživotí, vinu stále odmítá

Přečtěte celý článek