Měla by Schillerová nosit oslí uši, aby lépe slyšela? Komedie v režii Babišova ANO se mění ve frašku

před 1 týden 25

GLOSA / Politická divize Agrofertu se stále více zaplétá do svých vlastních lží. Souhlas s možností jednat o prodloužení věku odchodu do důchodu při schůzce na Hradě přestal existovat ihned poté, co dal Babiš najevo, že jen on rozhoduje, co si jeho živý majetek smí myslet.

Nejrůznější obskurní postavičky, o kterých není po většinu roku ani vidu ani slechu, se od té doby tuto blamáž následovanou ještě naprosto drzým a společensky neakceptovatelným odmítnutím další schůzky s hlavou státu snaží nějak vysvětlit. Zatím poslední v řadě byla poslankyně Margita Balaštíková.

„Já jsem byla na jednání, kde hovořila paní Schillerová, pan Havlíček, a tam bylo sděleno, že velmi špatně slyšeli, že tam byl špatný přenos toho zvuku, že ani neslyšela, co se vlastně prezentuje a až potom byla vlastně konzultována s tím, co se tam projednalo a pokud vím, tak okamžitě, opravdu okamžitě po vydání tady těchto informací to dementovali,“ prohlásila s naprosto vážnou tváří Balaštíková v Událostech komentářích České televize. Být moderátorem asi bych se smíchy neudržel, protože by mi na mysli vytanula Alena Schillerová v roli Karkulčina vlka. Proč máš tak velké uši? Abych tě lépe slyšela….

„Nic jsem neplatil a ta částka absolutně nesouhlasí…,“ chce se vzpomenout na fotbalového stopera Tomáše Ujfalušiho, který takto okomentoval účast na bujarém mejdanu, který se podle něj i dalších účastníků z řad reprezentačních kolegů vlastně vůbec nekonal.

V případě schůzky na Hradě sice nešlo o mejdan, ale výmluva je to stejně hloupá. Aspiruje dokonce již i na titul „vtip roku“, přestože je teprve duben. Na druhou stranu lze předpokládat, že od zaměstnanců hnutí ANO to není poslední perla podobného druhu.

Čekám, že v brzké budoucnosti vystoupí „ten, jak se jmenuje“ Juchelka a s přesvědčivým chvěním v hlase bude tvrdit, že na Hradě nikdo z jeho kolegů nikdy nebyl. A když ani to nezabere, vezme si slovo Karel Havlíček a svým nezaměnitelným stylem zablekotá, že se žádná schůzka nekonala a že u nás vlastně nemáme ani Hrad, ani prezidenta.

Ovečky budou spokojeně přikyvovat, jak je ten Babiš mazaný a jak to nandal nejen vládě, ale i prezidentovi.

Na druhou stranu, pokud Schillerová a Havlíček opravdu neslyší, mnohé z jejich chování ve Sněmovně by to vysvětlovalo.

Přečtěte celý článek