Migranta, který znásilnil dítě, z Británie nevyhostí. Přišel by o zdravotní péči, řekl soud

před 1 týden 27

Eritrejec, jehož jméno nesmí být podle deníku The Sun zveřejněno, byl ve vězení za znásilnění dospívající dívky. V roce 2014 měl být vyhoštěn, ale proti rozhodnutí se odvolal. Tvrdil totiž, že ve své vlasti by nemohl absolvovat léčbu deprese a posttraumatické stresové poruchy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Austrálií otřásl další krvavý útok. Muž byl pobodán v nákupním centru, útočník uniká

Podle britských médií bylo jeho odvolání minulý měsíc vyhověno poté, co svědek z řad lékařů uvedl, že by si muž v případě návratu do vlasti pravděpodobně sáhl na život. „Pravděpodobně by byl také potrestán za to, že se jako teenager vyhnul odvodu do armády a uprchl,“ píše The Sun.

Rozhodnutí vyhovět jeho odvolání bylo učiněno navzdory tomu, že podle bezpečnostní zprávy představoval „střední riziko“ pro veřejnost, pokud by žil volně ve Spojeném království.

„Tento muž se dopustil závažného trestného činu a neměl by být v blízkosti této země. Pokud se obával, že přijde o psychiatrickou léčbu nebo že bude zatčen za útěk před odvodem, měl na to myslet předtím, než spáchal trestný čin. Toto rozhodnutí je další známkou, že soudní systém je hluboce odtržen od zbytku Británie,“ uvedl k věci poslanec Nigel Mills.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V opilosti shodil turistu z hradeb Špilberku. Soud poslal obžalovaného na 10 let za mříže

Přečtěte celý článek