Ministerská mise Vlastimil Válek je zlepšit zdraví našich občanů. Jsem ráda, že ji pojal svědomitě. 🙏🏻

před 2 měsíce 54
Ministerská mise Vlastimil Válek je zlepšit zdraví našich občanů. Jsem ráda, že ji pojal svědomitě. 🙏🏻


Prevence, prevence a zase prevence. To je jedna z hlavních priorit, se kterou jsem na Ministerstvo zdravotnictví nastupoval a kterou prosazuji takřka po celou svoji profesní kariéru nejdříve lékaře, pak také opozičního poslance, a nakonec i ministra zdravotnictví.

A jsem rád, že v této oblasti máme na ministerstvu výsledky. Jako první v EU jsme spustili screening rakoviny prostaty, který doplňuje screeningové programy zaměřené na časný záchyt rakoviny plic, děložního hrdla, prsu a kolorektálního karcinomu. Spolu s tím musím zmínit screeningy poruch štítné žlázy v těhotenství, rozšíření novorozeneckého screeningu o SMA a SCID a celou řadu dalších pilotních projektů.

Cíl je jasný. Jednak zlepšit zdraví našich občanů, jednak prodloužit dobu dožití ve zdraví do co nejvyššího věku, aby každý z nás mohl trávit maximum času nikoli běháním po doktorech, ale tím, co nás baví a s těmi, kteří jsou našimi nejbližšími.

To je má ministerská mise, kterou se svým týmem plním. Zdraví má za mého ministrování stejnou prioritu jako zdravotnictví. Více ve velkém rozhovoru pro E15, který kromě tištěné verze najdete zde: https://www.e15.cz/domaci/moznost-pripojistit-si-lepsi-sadru-nebo-kloub-je-velice-socialni-opatreni-rika-ministr-valek-1413720
Přečtěte celý článek