Miss World Pyszková v následujících šesti týdnech navštíví deset zemí

před 1 měsíc 36

foto Vítězka mezinárodní soutěže krásy Miss World Krystyna Pyszková na tiskové konferenci na pražské Staroměstské radnici, 25. března 2024, Praha.

Praha - Česká vítězka mezinárodní soutěže krásy Miss World Krystyna Pyszková měla v den finále vysoké horečky, a chvíli proto uvažovala, že se ho nezúčastní. Rodačka z Třince to dnes řekla novinářům na tiskové konferenci v Praze. Za týden Pyszková odjíždí do zahraničí, kde stráví šest týdnů a navštíví deset zemí. Mimo jiné bude natáčet seriál v New Yorku a čeká ji cesta po Africe i světová tour.

Prezidentka národní soutěže krásy Miss Czech Republic Taťána Makarenko a ředitel Miss Word Steve Douglas dnes vyzdvihli činnost Pyszkové ve filantropii, která je jedním z kritérií pro účast v soutěži Miss World. "Pamatuji si, když Krystyna přišla na casting a už tehdy byla zapálená do svého charitativního projektu," uvedla Makarenko, která Pyszkovou doprovázela při finále v Bombaji na začátku března.

Projekt vítězky 71. ročníku Miss World pomáhá vzdělávat děti z neprivilegovaných rodin v Tanzanii. Další charitativní projekt se zaměřuje na Českou republiku. "Soutěž skutečně není jen o tom, jak člověk vypadá, ale také o jeho činnostech, charakteru a talentech," řekla Pyszková.

Makarenko s Pyszkovou hovořily také o tom, jakým překážkám musely účastnice soutěže čelit. Miss World podle nich není pouze o fyzické kráse, hodnotí se také charitativní činnost, ale i talent. Češka musela obstát i ve sportovní části soutěže, stejně tak se musela naučit národní tanec polku a předvést národní kostým. Pyszková mimo jiné hraje na housle, flétnu a mezi její záliby patří jízda na koni.

Pyszková je druhou Češkou, která prestižní titul Miss World získala. V roce 2006 soutěž vyhrála Taťána Kuchařová. Kromě vítězství Kuchařové bylo dosud největším českým úspěchem na soutěži Miss World čtvrté místo Aleny Šeredové v roce 1998.

První Miss World zorganizoval v roce 1951 britský průkopník loterie bingo Eric Morley. Dal jí název Festival Bikini Contest, na Miss World ji překřtila média. Pro velký úspěch se Morley poté rozhodl klání krasavic pořádat každoročně, přičemž jej k tomu zřejmě přiměl i nástup kalifornské konkurence, která roku 1952 vyrukovala s Miss Universe.

Přečtěte celý článek