Mladí se o politiku nezajímají. Akorát, že vůbec! Přišla doba, kdy se i vládní politik z demokratické strany snadno ocitne před ...

před 3 týdny 33
Mladí se o politiku nezajímají. Akorát, že vůbec! Přišla doba, kdy se i vládní politik z demokratické strany snadno ocitne před kritickou palbou dotazů od studentů na střední škole. A nemusí jezdit mimo Prahu. Stačí dojet ze Sněmovny na Smíchov.

O debatu mě poprosili studenti střední průmyslovky. Neděste se, pro všechny to bylo ve volném čase, mimo školu a dobrovolně. Musím ale říct, že jsem zíral víc než obvykle. Tolik kritických dotazů (a přitom bez výjimky k věci) jsem neslyšel ani za tři Debaty bez cenzury dohromady. A proč? Protože mladí se o politiku zajímají.

Dobrá politika rovná se jejich dobrá budoucnost. Já dnes prošel zkouškou, zda to tahle vláda dělá podle jejich představ. V hlasovačce na konci debaty to vyšlo 54 % ano, 46 % ne. To by po výsledcích z jakýchkoli studentských voleb tipoval málokdo. Takže bych nečekal, že tu důvěru ve vládu někdo zachrání jen proto, že nebude chtít volit opozici. Je potřeba jezdit, vysvětlovat, debatovat. Úplně s každým. Za vládu jsme dnes na Smíchově dostali kolektivně lepší trojku, za komunikaci jsem dostal malou jedničku. Neříkám, že bychom museli být ze dne na den premianti, ale je potřeba si v druhém poletí zlepšit průměr.

Přečtěte celý článek