Mobilní síť operátora Vodafone měla zhruba od 8 do 10 hodin ráno po celém Česku výpadky. Někteří zákazníci byli bez signálu, nefungovalo jim volání, posílání SMS nebo mobilní internet. Důvodem problémů byl výpadek napájení datacentra operátora, uvedl mluvčí firmy Vodafone Ondřej Luštinec.

Praha 10:48 25. dubna 2024

V ústřednové části mobilní sítě se stala neočekávaná hardwarová chyba

Vodafone měl od rána výpadek v mobilní síti, všechny služby by už podle operátora měly opět fungovat | Zdroj: Profimedia

„Hlasové i datové služby pro všechny naše zákazníky už fungují. Někteří zákazníci mohli mít dnes potíže, příčinou byl výpadek napájení našeho datacentra,“ uvedl po desáté ráno k situaci mluvčí operátora Vodafone Ondřej Luštinec.

Jak uvedl už dříve, někteří zákazníci operátora měli od rána potíže s mobilní sítí nebo s voláním na Linku péče o zákazníky. Podle stránek Downdetector počet hlášených problémů ve čtvrtek ráno narostl z nuly na zhruba 1800. Nejvíce si uživatelé stěžují na chybějící signál a nedostupnost mobilního internetu.

Mobilní síť je už plně funkční. Pokud jste zaznamenali potíže, prosím, vypněte a zapněte svůj telefon, aby bylo vše v pořádku. Ještě jednou se omlouváme všem, kterých se výpadek dotkl.

— Vodafone ČR (@Vodafone_CZ) April 25, 2024

Výpadky služeb postihují čas od času všechny operátory. Loni v dubnu měly problémy s dostupností služeb společnosti T-Mobile a O2.

Vodafone patří do stejnojmenné globální skupiny. V Česku operátor poskytuje služby více než 4,5 milionu zákazníků. Zhruba čtyři miliony připadají na mobilní služby.

ČTK

Nejčtenější

Nejnovější články

  1. Máme důvod si věřit. Můžeme třineckou nadvládu zlomit, věří po pátém finále pardubický útočník Radil

  2. Mobilní síť Vodafone měla od rána výpadky. Důvodem byly problémy s napájením datacentra

  3. Restrukturalizační plán na záchranu Liberty schválili věřitelé. Nyní ho potvrdil i notář, uvedla firma

  4. Inspekce obvinila opilého policistu a jeho partnerku po incidentu v baru, kde napadli několik dívek

  5. Škody budou v řádech stovek milionů. Čekáme, jak dopadne poslední mrazivá noc, říká prezident vinařů

  6. Manželství a sex nenosí štěstí – a kos je v ostružiní. Gruzínský film vypráví o ženském osvobození

Aktuální témata

Webbův teleskop, Inflace, Petr Pavel, Nejbohatší člověk na světě, Vesmírný teleskop Jamese Webba, Ukrajina online, Jak ušetřit na energiích, Rusko, Ukrajina, Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj, Volební průzkumy, Koronavirus, Film, Statistika nehod, Můj rozhlas, Vinohradská 12, Počasí, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Zprávy z domova, Zprávy ze světa, MS hokej 2023

Doporučujeme