Putin jde po Rusech bojujících za Ukrajinu: Zveřejněte jména, budeme je trestat, vyzval FSB

před 1 měsíc 34

„Budeme je trestat a nebude pro to existovat promlčecí lhůta,“ řekl Putin na zasedání vedení FSB. V této souvislosti zmínil situaci v ruských regionech sousedících s Ukrajinou. Před několika dny ministerstvo obrany v Moskvě, vojenští blogeři a místní úřady informovali o bojích s diverzanty snažícími se proniknout na ruské území. Putin o nich mluvil jako o diverzních a teroristických bandách, zahraničních žoldácích a „všemožné sebrance“.

ČTĚTE TAKÉ: Slavný deník couvl. Česko označil za „exsovětský satelit“ a sklidil hněv, pak změnil titulek

Šéf Kremlu také FSB a tajným službám nařídil zesílit boj proti terorismu. „Máme co do činění se silným, nebezpečným protivníkem, v jehož arzenálu jsou široké informační, technické a finanční možnosti,“ řekl.

Putin ale zároveň kritizoval nedávné varování některých zahraničních velvyslanectví v Moskvě před ohrožením ze strany extremistů. Taková prohlášení označil za provokativní a jejich účelem bylo podle něho strašit Rusy. Na hrozící nebezpečí začátkem tohoto měsíce upozornila nejdříve americká ambasáda, později totéž udělaly zastupitelské úřady Británie, Česka, Kanady, Německa, Jižní Koreje, Švédska a Lotyšska.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Výsledky ruských voleb na Ukrajině nikdy neuznáme, tvrdí EU. Kreml podle ní ponese následky

Přečtěte celý článek