Můj projev na dnešní XI. celostátní volební konferenci hnutí SPD: Vážené dámy a pánové, drazí přátelé, milí členové, vítám Vás...

před 3 týdny 43
Můj projev na dnešní XI. celostátní volební konferenci hnutí SPD:

Vážené dámy a pánové, drazí přátelé, milí členové, vítám Vás na 11. celostátní konferenci hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Děkuji Vám všem za Váš čas, který jste si dnes udělali i za Vaši práci, kterou děláte pro svoje obce, kraje, pro naši zemi a pro naše hnutí.

Vážím si toho a hned na úvod zopakuji to, co říkám vždy na setkání s Vámi, že vy členové jste základ SPD, vy jste pilíř, bez kterého bychom neexistovali a nebyli tam, kde jsme. Z celého srdce děkuji vám a také děkuji všem našim voličům a sympatizantům za velkou podporu, bez které by naše hnutí nemohlo prosazovat náš politický program na parlamentní úrovni.

Na úvod se krátce vrátím k výsledku slovenských prezidentských voleb. Je totiž příkladem a inspirací pro nás v tom, že pokud se spojíme my všichni, kdo jsme pro mír a nechceme válku, kdo jsme pro konec diktátu z Bruselu a pro svobodu a demokracii, pak máme šanci vítězit proti válečným štváčům z Fialovy vládní pětikoalice, kteří nás chtějí zatáhnout do války.

Naše SPD má vynikající politický program, který prosazuje systémové změny, které, jako jediné, jsou schopné naši zemi restartovat. To zcela zásadní je, že to neděláme pro sebe - pokud prosazujeme svobodu a demokracii, pak na rozdíl od elitářských partají ve sněmovně, prosazujeme svobodu i demokracii bez přívlastků - svobodu a demokracii pro všechny. V dnešní době hlavně svobodu říkat cokoli, kdykoli a demokracii pro všechny a ve všem, tedy právo občanů rozhodovat zcela svobodně a v plné neomezené míře o všem, co se občanů týká. Tím mám na mysli zákon o celostátním referendu, který nám tady chybí, a který nám vládní strany blokují, protože se bojí názorů občanů. A také jako jediní prosazujeme odvolatelnost a přímou osobní, hmotnou a trestní odpovědnost politiků. Je to jeden z důvodů, proč si vládnoucí elity nepřejí úspěch SPD.

Proč má svoboda, a hlavně svoboda slova, smysl? Jen v zemi, kde je možné svobodně projevit názor, je možné diskutovat bez omezení o jakémkoli problému. A začátkem řešení jakéhokoli problému je, že na něj poukážeme, a že o něm začneme mluvit a hledat řešení. Zákaz o čemkoli mluvit nahlas nikdy nic nevyřešil.

Cenzura a omezování svobody slova a názoru je celoevropský trend přicházející z Bruselu. Tento trend začal posilovat s covidovou hysterií, kdy vlády a média v žoldu farmaceutických a dalších firem zamlčovaly a potlačovaly a dehonestovaly oponentní názory. Na síle tehdy nabralo módní slovo dezinformace. Lhaní a pomlouvání od politiků a médií ovšem vyústilo jen v to, že zlidověla nová definice, že dezinformace je včerejší údajná lež, která je dnes pravdou.

Čas potvrdil vše, co jsme kdysi na toto téma říkali, a naopak policie dnes řeší podezření, že šéfka Evropské unie Leyenová pracovala podle korupčního zadání farmaceutických firem.

Připomeňme si a nezapomínejme, jak vláda hnutí ANO a sociálních demokratů s podporou komunistů prosazovala v době covidové hysterie povinné očkování a omezovala svobodu pohybu, svobodu podnikání, právo na vzdělání, právo na zdraví a další lidská práva. Soudy na všech úrovních následně konstatovaly, že nařízení vlády hnutí ANO a ČSSD s podporou komunistů jsou protizákonná nebo protiústavní.

Připomeňme si, jak hnutí SPD osamoceně prosazovalo dobrovolné očkování – a nakonec se nám tento boj proti zavedení povinného očkování podařilo vyhrát.

Připomeňme, že v čele boje proti lidským právům a svobodám byla a stále je v Bruselu česká eurokomisařka a místopředsedkyně evropské komise za hnutí ANO Věra Jourová.



Máme těsně před červnovými evropskými volbami a máme v naší republice velkou část voličů, kteří nevolí SPD, ale jejichž zájmy hájíme programově na evropské úrovni jen my, a kteří dnes preferují hnutí ANO. Až s nimi budete mluvit připomeňte jim Brusel - jeho směrnice, cenzuru, migranty, Green Deal, který nám všem zdražuje bydlení, potraviny a dopravu, sankce na dovoz ruského plynu a ropy a další zvěrstva. Ty sebevražedné a slabomyslné nápady pochází z dílen evropských stran a frakcí, jejichž součástí jsou v Evropském parlamentu nejen strany vládní pětikoalice, ale také hnutí ANO.

Covidový fašismus byl jasnou ukázkou, proč potřebujeme demokracii, proč musíme bojovat o svobodu. Proč má smysl prosazovat program SPD.

Současná vláda jede ve stejných kolejích, jen se poučila z chyb té předchozí - byť většinu jejich opatření aktivně podpořily i strany současné pětikoalice, takže odpovědnost padá i na ně.

Ale čas oponou trhnul a hysterie z covidu je pryč, ale ukázalo se, jak se v hysterii strachu a panice dobře prosazuje cokoli, co by jinak v normálním čase neprošlo. Nová Fialova vláda ještě covidu využila ke schválení pandemického zákona, který zcela brutálně šlape po lidských právech a svobodách.

Covid, jako strašák skončil, a tak Fialova vládní pětikoalice po vzoru západní Evropy a USA najela na strašení Ruskem a doslova můžeme říct, že nastartovala válečný mód.

Poučila se z chyb hnutí ANO, které v rozsudcích odhalily soudy, a premiér Fiala proto připravil sérii nových zákonů, které zjednoduší přípravy na skutečnou válku, a které také omezí problémy s těmi, kdo válku nechtějí.

Vládním připomínkovým řízením totiž prošel nedávno návrh zákona z dílny Ministerstva vnitra s na první pohled nejasným názvem - o odolnosti subjektů kritické infrastruktury. Tento návrh vládního zákona mění i řadu dalších zákonů, včetně například zákona o svobodném přístupu k informacím nebo zákona krizového. Tento návrh pokračuje v tom, co načal pandemický zákon - obsahuje další nové nástroje pro omezování lidských práv, jako jsou zásahy do soukromí člověka, omezení vlastnického či užívacího práva právnických a fyzických osob, omezování práva na vzdělávání a mnoho dalších. Vláda také bude moci zakázat opuštění určitého území. Hlavním důvodem, proč ministr Rakušan nechal sepsat takový zákon, který mu umožní omezovat naše svobody a práva, je jiný - příprava na válku.

K tomu, aby Fialova vláda prosadila válku a umlčela většinu občanů, která je proti, chce vláda zesílit cenzuru, zesílit sledování, omezování a trestání nepohodlných lidí a chce uzákonit, že v maximální míře neodpovídá za škody, které způsobí.

My jsme a budeme samozřejmě ostře proti. Proti pokusům omezovat stále více naši svobodu i proti pokusům Fialovy pětikoalice zavléct nás do války.

Už staří Římané říkali: Nihil sine causa. Tedy, že nic není bez příčiny a příčina je důležitější, než efekt, a jaká je příčina, takový důsledek.

Popření konceptu, že nic není bez příčiny, se zobrazuje v postupném zániku evropské civilizace založené na rozumu a logice.

Vážení přátelé, nadcházejí volby do Evropského parlamentu jsou pro nás skutečně zásadní - tentokrát to vypadá, že pokud budou evropské vlastenecké strany úspěšné, tak jako na národních úrovních, podaří se nám přepsat vlivovou mapu v Bruselu. Pokud by se podařilo, abychom s našimi evropskými partnery a dalšími vlasteneckými stranami získali většinu, pak je naděje, že když nezastavíme, tak alespoň zbrzdíme zhoubný a likvidační vliv Evropské unie na země celé Evropy.

Za SPD říkáme jasně:

PENÍZE ČECHŮM, NE UKRAJINĚ.

CHCEME MÍR, NE VÁLKU.

NE MIGRACI, NE EURU.

CHCEME PRÁVO NA REFERENDUM.



Nesmyslné regulace jako daně z elektřiny, emisní povolenky a podobně neúnosně zdražují elektřinu. Kouří se vám z komína? Budete kvůli Evropské unii platit! Topíte plynem? Evropská unie vám to chce zakázat! Zákaz aut na spalovací motory, který má platit za 10 let, je pro naši ekonomiku stojící na výrobě aut zničující. Chceme zrušit Green Deal Evropské unie!



Budeme v Evropském parlamentu nadále spolupracovat v rámci

naší vlastenecké skupiny s našimi kolegy a přáteli z největších euroskeptických stran z dalších států, jako je francouzské Národní sdružení Marine Le Penové, nizozemská Strana pro svobodu Geerta Wilderse, italská Liga Mattea Salviniho, rakouští Svobodní, německá AfD a mnozí další.

Migrační politika EU vede k vytváření no-go zón, islamizaci, bídě a násilí. Chceme mít právo sami si rozhodovat, kdo bude s námi v České republice žít.

Jsme pro právo na referendum o Evropské unii, aby sami naši občané mohli rozhodnout o své budoucnosti ve své zemi. Místo regulací a úpadku chceme pro Českou republiku zvolit svobodu a prosperitu. Nikdy nedopustíme přijetí eura. Budeme vždy trvat na zachování české koruny.

Odmítáme novodobou cenzuru názorů EU, která pod pláštíkem boje proti dezinformacím šikanuje lidi za jejich názory. Budeme vždy hájit svobodu vyjadřování.

Všichni jdeme do Evropského parlamentu s jasným cílem: Postavit se konečně mašinérii, která Evropskou unii ovládla!

Aktuálně tento týden Evropský parlament odsouhlasil takzvaný nový migrační pakt EU, na jehož přípravě se přímo podílela Fialova vládní pětikoalice, a který bude povinně přerozdělovat do členských států nelegální africké a islámské imigranty.

Hnutí SPD vyvine maximální úsilí, abychom po červnových evropských volbách Migrační pakt EU v Bruselu znovu otevřeli a odmítli. A pakliže bude SPD v příští české vládě, nebudeme respektovat Migrační pakt i kdyby se v Bruselu stavěli na hlavu. Jeho nerespektování už oznámilo Maďarsko, Polsko i Slovensko. Fialova vláda mlčí. Zároveň prosazujeme referendum o Migračním paktu! Také bych rád připomenul, že po hlasování Migrační pakt přivítal ministr vnitra Vít Rakušan ze STAN jako dobrou zprávu, jelikož vládní pětikoalice podporuje nelegální migraci z afrických a islámských zemí do Evropy.

Je tu snaha protlačit další a další ekonomickou sebevraždu, prosazování zákazu spalovacích motorů, zákazu topení uhlím nebo emisní povolenky na nové domy. Je tu snaha zničit evropskou a českou ekonomiku naprosto sebevražednými sankcemi vůči Rusku. Je to snaha ožebračit naše národy a z peněz našich důchodců, našich rodin, našich firem financovat korupčníky a oligarchy na Ukrajině a nesmyslné zabíjení na obou stranách.

Připomeňme, že posílání našich peněz a zbraní na Ukrajinu a Ukrajincům ve sněmovně svorně podporují všechny parlamentní strany včetně hnutí ANO. Jediná SPD byla, je a bude proti!

Vážení a drazí přátelé, myslete na to a šiřte to - SPD je jediná skutečná opozice proti probruselským válečným štváčům. Jediná skutečná opozice, která vždy byla a bude proti všem likvidačním nařízením Bruselu.

Na rozdíl od konkurenčních stran nepodporujeme bruselský dotační byznys, ale na druhou stranu ani nemáme jediný důvod poslouchat bruselské rozkazy. Nás nikdo ze zahraničí neplatí - nám z ciziny nerozkazují. Jsme jediní, kdo stojí skutečně jen za českými občany, ať už jsou z Moravy, Slezska nebo Čech.

Dámy a pánové,

dnešní celostátní konference SPD je konferencí volební. Zvolíme si vedení našeho hnutí na další tři roky. Kandiduji na předsedu našeho hnutí - moji práci znáte. Prosím Vás o Vaši důvěru a Váš hlas.

Uspěli jsme ve volbách do Sněmovny a v komunálních volbách jsme dokonce zaznamenali nejvyšší nárust počtu zastupitelů ze všech stran a hnutí, byl to nárust o 300%. Díky tomu jsme ve vedení řady měst a obcí. O sobě tedy řeknu jediné - budu i nadále tvrdě pracovat na obhajobě zájmů naší země, budu tvrdě pracovat pro naše hnutí SPD a udělám vše, co je v mých silách, abychom prosadili náš politický program. Aby v naší zemi jednou bylo skutečně lépe všem slušným lidem! Aby u nás žili spokojení, šťastní lidé ve svobodě, demokracii a bezpečí.

Abychom jednou žili ve státě, který není ničí loutkou, ale je svrchovaný, nezávislý a neutrální, a který svobodně spolupracuje se všemi mírumilovnými národy a státy světa v přátelství a bez ideologické nenávisti

Děkuji, milí přátelé Vám všem za vše, co děláte a přeji, ať se Vám ve všem daří!

Přečtěte celý článek