Muž dostal za shození turisty z hradeb v Brně trest 10,5 roku vězení

před 3 týdny 31

foto Soudní síň - ilustrační foto.

Brno - Shození německého turisty z hradeb pod hradem Špilberk bylo pokusem o vraždu, rozhodl dnes Krajský soud v Brně. Obžalovaného sedmatřicetiletého Daniela Madarásze původem ze Slovenska za něj odsoudil k 10,5 roku vězení. Předseda senátu nyní čte odůvodnění rozsudku.

Incident u Špilberku se stal loni 1. září večer. Madarász tehdy odjel se skupinou přátel z Bratislavy do Brna, kde slavili jeho rozlučku se svobodou. Popíjeli alkohol a večer se Madarász se svým bratrancem ocitl v parku pod Špilberkem.

Podle žalobce poškozený na zídce telefonoval s rodiči. Obžalovaný i s dalším mužem jej anglicky oslovil a následně vykřikl, že ho zabije. Do turisty podle žalobce prudce strčil, muž spadl asi z šestimetrové výšky. Zraněný skončil v nemocnici, při pádu si mimo jiné zlomil dva obratle a utrpěl zhmožděniny zad.

Obžalovaný z činu viní svého bratrance, který stál u zídky s ním. Turista z Německa si incident podle své výpovědi nepamatuje.

Obhájce tvrdí, že nebyla prokázána vina jeho klienta. Uvedl, že nejsou žádné přímé důkazy a obžaloba postupuje vůči nesprávné osobě. Navrhl zproštění viny.

Přečtěte celý článek