Myslel jsem na konec kariéry, říká Peňáz. Teď chce Kinclův titul. A jak si žije ve Švédsku?

před 2 měsíce 68

Před rokem si ošklivě poranil pravou ruku v lokti. Teď už zase sráží soupeře k zemi. Matěj Peňáz si přitom původně nebyl vůbec jistý, zda se bude moct naplno vrátit k zápasení.

ČTĚTE TAKÉ: Titul by mi změnil život, říká Brichta před KSW 91. Uvědomuje si i velkou zodpovědnost

„Slyšel jsem křupnutí a viděl, že je loket úplně na druhou stranu,“ vzpomíná Peňáz v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. „Pak jsem zjistil, že ruku ani nedokážu zvednout z podložky, tak jsem si říkal, že to bude asi hodně špatné.“ Nicméně teď už je vše v pořádku a sedmadvacetiletý bojovník si dokonce výkonem na turnaji Oktagon 52 v Anglii vybojoval bonus za zápas večera.

Podívejte se na poslední zápas Matěje Peňáze

Nyní má dokonce zájem o pás šampiona Oktagonu ve střední váze. Tento cenný pás ale v současnosti drží jeden z nejlepších českých bojovníků Patrik Kincl.

„S Patrikem se známe, ale já se zápasení snažím nebrat osobně. Není to absolutně nic proti němu. Jen se chci v kariéře posunout dál a vím, že když získám titul v Oktagonu, tak dosáhnu určité mety, která mě posune a o to mi jde,“ má jasno Peňáz. „Takže i kdyby byl šampionem někdo jiný, tak bych chtěl ten pás, nejde vůbec o Patrika. Já ho respektuju, je to výborný zápasník a musím ho jen ocenit. Hodně bojovníků se od určitého věku vůbec nevyvíjí, ale na něm je vidět, že se neustále zlepšuje.“

V rámci interview promluvil populární bojovník také o soukromém životě, například o přítelkyni z Kypru, s níž v současnosti žije ve Švédsku.

„Švédsko je otevřená země emigrantům. A všichni tam mluví anglicky, i důchodci. Je tam hromada cizinců, takže se jen zeptají, odkud jste, ale nikdo vás nijak nesoudí. Jsou v tomto směru dost otevření,“ říká Peňáz.

„Připomíná mi to tam vlastně dost Česko, nevidím tak velký rozdíl. Jen opravdu v tom, že je tam o dost více cizinců. Přijdu do tělocvičny a z dvaceti lidí tam budou dva Švédi, zbytek z jiných zemí, akorát žijí ve Švédsku.“

V čem má ale podle „Moneyho“ Česko proti Švédsku bohužel výrazně navrch, je negace v komentářích na sociálních sítích.

„Nevím, jestli je to česká povaha, nebo jsem si toho ve Švédsku nevšiml, ale vidím v tom opravdu hrozný rozdíl,“ dodává Peňáz.

Přečtěte celý článek