MZV představí aspekty pomoci ČR v zahraničí

před 1 týden 20

foto Ilustrační foto - Prezident Petr Pavel (vlevo) a ministr zahraničí Jan Lipavský vystoupili na konferenci Diplomacie a bezpečnost, role zahraniční služby v bezpečnostním systému, 9. listopadu 2023, Praha.

Praha - Ministerstvo zahraničí dnes na akci Národní rozvojový den představí různé aspekty české pomoci v zahraničí, mimo jiné v oblasti humanitární, rozvojové či transformační pomoci. Dopoledne budou zástupci vlády a Parlamentu v odborných panelech diskutovat o smyslu a přínosech zahraničního působení Česka, odpoledne se zahrady Černínského paláce otevřou veřejnosti.

Dopolední část programu uvede prezident Petr Pavel, promluví také ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) či spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti Člověk v tísni Šimon Pánek. V odborných panelech se následně setkají zástupci veřejného, neziskového, soukromého a akademického sektoru, diskutovat mají o smyslu a přínosech zahraničního působení Česka.

Odpoledne se zahrady Černínského paláce otevřou veřejnosti, lidé se mohou zúčastnit přednášek, debat, výstav či promítání filmů. Vystoupí například lékař Daniel Hujo, který spolupracuje s Lékaři bez hranic, reportérka a fotografka z krizových oblastí Lenka Klicperová, reportér Janek Rubeš nebo zakladatel neziskové organizace zaměřující se na ochranu středoafrické přírody Arthur Sniegon.

Přečtěte celý článek