Na Babiše nám nesahejte. Figurky ANO opět zoufale brání svého majitele

před 1 měsíc 51

NÁZOR / Ihned poté, co vládní koalice oznámila záměr svolat mimořádnou parlamentní schůzi kvůli neobhajitelnému chování Andreje Babiše, který po svých poskocích požadoval sběr „kompra“ na ministra Jana Lipavského, se ze stran potrefené politické divize Agrofertu začaly ozývat hlasy, že to tak není a že se přece „předseda“ již za užitý vulgarismus omluvil. Kouřová clona byla spuštěna.

Jako první nastavila svoji hruď do bitevní vřavy Alena Schillerová, která se za držitele složek bije ochotně v každou chvíli až do roztrhání těla, jak by řekl Švejk. Samozřejmě, že vůbec nezmínila meritum věci, o které se má na schůzi jednat, totiž naprosto nepřijatelné mafiánské a estébácké Babišovy manýry; ale je to pro ni příležitost opět zaútočit na vládu.

„Kampaň Restart Česka zaplacená z peněz vypraných v kampeličce body nepřinesla, tak pojedeme ohrožování západního ukotvení ČR. Proč ne. Hnutí ANO s tím problém nemá. Naopak skvělá příležitost, aby Petr Fiala konečně vyvrátil, že mu na kampaň nechtěně přispělo i okradené ministerstvo obrany Ukrajiny,“ beze stopy jakéhokoliv studu napsala v duchu „drzé čelo lepší než poplužní dvůr“ na svém účtu sítě X Schillerová.

Zřejmě však ve svém rozhořčení, že jí někdo sáhnul na páníčka, zapomněla, že na její bludy mohou lidé reagovat. A tak, přestože kampaň Restart Česka nemá s Babišovým estébáctvím nic společného, ODS samozřejmě odpověděla. „Paní poslankyně, určitě víte z článků v MF DNES, že za kampaň „Restart Česka“ platila ODS. Vy jste utratila 2 miliony z peněz daňových poplatníků za fotky s pávem,“ lakonicky poznamenal účet ODS, že Schillerová jako obvykle míří poněkud úplně mimo.

Europoslankyně Veronika Vrecionová pak byla ještě stručnější. „Vyprané jsou tak maximálně vaše tweety. V morálním bahně,“ vzkázala Schillerové europoslankyně.

Aby kouřová clona okolo soudem uznaného lháře Babiše ještě zhoustla, přihodila svůj tweet tzv. Lepší vláda, stínové postavičky ANO hrající si na ministry v opozici. „Říká se tomu pokrytectví. Zatímco Ondřej Kolář z TOP 09 hází v televizi vulgaritami, jako je ču**k, tak ve sněmovně vládní poslanci chtějí řešit soukromou korespondenci Andreje Babiše. Další důkaz, že kromě nenávisti a touhy po korytech je nespojuje vůbec nic,“ napsala Lepší vláda.

Samozřejmě, že ani členové ANO nejsou tak hloupí, aby nevěděli, že jde o něco úplně jiného než o onu použitou vulgaritu, kterou Babiš v e-mailu vůči Janu Lipavskému použil. Cílem je opět zakrýt to, že ve chvíli, kdy ministr zahraničí právem upozornil na majitele hnutí ANO jako na bezpečnostní riziko, začal vyšinutý předseda tohoto amorfního hnutí pátrat po jeho dětech a rodině.

Na stejné notě rozjel svůj kvapík i bývalý doubleministr a současný šéf „Lepší vlády“ Karel Havlíček. „Č…k, Putinův kolaborant, ruský šváb… Není týdne, aby provládní politici vulgárně, křivě a veřejně neosočili své oponenty. A teď chtějí dělat drama ve sněmovně ze soukromé konverzace, za kterou se už dotyčný omluvil. Nevím, kdo jim to poradil, ale já se na tu debatu těším…“ přidal svůj tweet Havlíček.

I on samozřejmě velmi dobře ví, že schůze není svolaná kvůli jednomu zm*dovi objevivším se v Babišově korespondenci, ale že jde o metody, které se Babiš u StB naučil, ve volném ringu devadesátek je ještě „zdokonalil“ a od jejich užívání neupustil. Stačí si vzpomenout na úkolování novináře z MF DNES v roce 2017 a mnoho a mnoho dalších kauz. „Tak tady zase nehrejte divadlo a z Babiše nedělejte nevinnou oběť účelovky nebo kampaně,“ zareagoval na Havlíčka Petr Drozdík, místopředseda hnutí Nezávislí.

Je jasné, že hnutí ANO rozehrálo hru, jejímž cílem je bagatelizace toho, co Babiš skutečně provedl a co požadoval. Cílem je svést jednání na schůzi na diskusi okolo jedné vulgarity, o kterou přitom vůbec nejde. Ostatně o legalizaci sprostých slov ve veřejné debatě se postaral miláček hnutí ANO a bývalý prezident Zeman.

Přečtěte celý článek