Na mnoha místech v Rusku zaútočily ukrajinské drony. Cílem byly sklady ropy a energetická zařízení

před 1 týden 25

Ruské zdroje přiznaly, že hluboko v ruském území zaútočily ukrajinské drony na ropné sklady a zařízení energetické infrastruktury. Útoky se odehrály v oblastech Kurska, Smolenska, Bělogorodu, Brjanska a Kalugy.

„Ve Smolenské oblasti byl zastaven útok dronu. Po pádu trosek vypukl požár v zařízení palivového a energetického komplexu,“ uvedl pro agenturu TASS gubernátor oblasti Vasilij Anochin.

V Bělgorodské oblasti si útok vyžádal dvě oběti, neboť zřejmě došlo k pádu sestřeleného dronu na vesnici Poroz, kde po explozi trosek začal hořet jeden z domů, v němž zahynuly dvě osoby.

„Podle předběžných údajů v důsledku shození několika výbušných zařízení zcela shořel soukromý obytný dům a stodola, další obytný dům byl těžce poškozen,“ na svém telegramovém účtu napsal gubernátor Vjačeslav Gladkov.

Další útoky dronů byly hlášeny z Kalugy, kde došlo k poškození místní energetické infrastruktury. „Dnes v noci došlo v okrese Malojaroslavec k výbuchu bezpilotního letounu v blízkosti elektrické rozvodny, který lehce poškodil energetickou infrastrukturu. Nedošlo k žádným obětem na životech,“ popsal útok gubernátor Kalužské oblasti Vladislav Šapša.

V Brjanské oblasti pak šestice dronů zaútočila rovněž na tamní energetická zařízení. Drony měly být podle místního gubernátora Alexandra Bogomaze sestřeleny, ale přesto po údajném pádu trosek „začalo hořet zařízení energetické infrastruktury.“

Přečtěte celý článek