Na vyvracení lží hnutí ANO by se dala založit živnost. Nerudová se pustila do exministryně Schillerové

před 1 měsíc 45

Kandidátka do Evropského parlamentu za Starosty Danuše Nerudová se na sociální síti X pustila do bývalé ministryně financí a předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Aleny Schillerové. Podle Nerudové by měla konečně přestat lhát. „Na vyvracení vašich lží by se dala založit živnost,“ napsala v reakci na kritiku Schillerové, že současnou vládu zajímají na městech a obcích pouze jejich bankovní účty.

„Paní poslankyně, prosím, přestaňte konečně lhát. Na vyvracení vašich lží by se dala založit živnost,“ napsala Nerudová v reakci na příspěvek bývalé ministryně financí. Schillerová na stejné sociální síti ve čtvrtek napsala, že vládu, Petra Fialy (ODS) zajímají na městech a obcích pouze jejich bankovní účty. „Na jednání stínové vlády hnutí ANO v Olomouci jsme ujistili místní, že pro nás bude naopak rozvoj a podpora regionů na prvním místě,“ dodala Alena Schillerová.

Danuše Nerudová jí přitom připomněla, že právě Schillerová během pandemie koronaviru peníze pro poškozené podnikatele vládními restrikcemi brala obcím a krajům.

„Kdybyste se paní Nerudová místo angažmá v podnikatelském spolku s krycím názvem Starostové zeptala skutečných starostů a primátorů, tak by vám vysvětlili, že od ministerstva financí za kompenzační bonus dostali 17,5 miliardy korun, což je mnohem víc, než na kolik je kompenzace vyšly,“ bránila se na sociální síti X bývalá šéfka státní kasy.

„Kdybyste se rozkrájela, skuteční starostové – tedy ti starající se o svou obec, nikoli o byznys v dopravních podnicích a vysystemizované ex-rektorky –, si moc dobře pamatují, že s hnutím ANO je prostě líp,“ dodala Schillerová.

„Myslíte, třeba pana Švachulu – 9,5 let natvrdo –, nebo exprimátora v Pardubicích Charváta – obviněný z manipulace veřejných zakázek? Určitě si na ně pamatujete ze sněmů hnutí ANO, kde vám a panu předsedovi tleskali,“ vysmála se bývalé ministryni financí Nerudová.

Bývalý člen hnutí ANO Jiří Švachula byl jako hlavní obžalovaný v rozsáhlé korupční kauze Stoka odsouzen k 9,5 roku vězení. V letech 2014 až 2018 byl místostarostou a radním městské části Brno-střed, poté v letech 2018 až 2019 jejím radním. Švachula vinu popřel, proti rozsudku se odvolal, stejně jako žalobce a další obžalovaní.

Bývalého primátora Pardubic Martina Charváta policie viní, že chtěli ovlivnit, kdo získá zakázku na výstavbu parkovacího domu. Vítěze soutěže, společnost Porr, se podle informací z médií snažili vyřadit tím, že si dali zpracovat znalecký posudek, který měl dokázat, že slibovaná doba výstavby je nereálně krátká. Posudek to ale nepotvrdil a firma Porr začala parkovací dům stavět. Předsednictvo hnutí ANO Charváta kvůli kauze na pardubickém magistrátu vyloučilo. 

Přečtěte celý článek