Narkoman za bílého dne v Praze na ulici napadl seniorku. Pobyt ve městě měl přitom zakázaný

před 3 týdny 37

Útok, nad kterým zůstává rozum stát, zachytila jedna z kamer poblíž Národního divadla v Praze. Nic netušící seniorka náhle dostala ránu. „Neznámý muž bezdůvodně napadl osmdesátiletou seniorku pěstí do obličeje, ta poté upadla na zem a přímo do silnice, kde ji málem přejelo osobní auto,“ sdělil mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

ČTĚTE TAKÉ: Černí pasažéři fyzicky napadli řidiče autobusu MHD v Olomouci. Udeřili i další cestující

Naštěstí byli poblíž i slušní lidé. Zatímco agresor z místa utekl, další kolemjdoucí začali ženě pomáhat tak, aby se mohla znovu postavit na chodník. Z jejích osobních věcí jí nic nechybělo. Agresor chtěl jen ubližovat.

„Kriminalisté zajistili kamerové záznamy a začali okamžitě po tomto muži pátrat. Stopy je po několika dnech zavedly až do Prahy 7, kde čtyřicetiletého muže zadrželi,“ řekl Hrdina.

Pak už nabraly další kroky rychlý spád. Policisté zjistili, že jde o narkomana, který vůbec neměl v Praze co dělat. Pobyt v hlavním městě má totiž zakázaný. Soud mu následně rovnou sečetl dva prohřešky.

„Muž byl odsouzen ve zkráceném řízení k 18 měsícům odnětí svobody ve věznici s ostrahou,“ dodal Hrdina.

K podobnému činu došlo také loni na podzim. Známý rapper tehdy napadl několik žen v ulicích Prahy. Po zadržení skončil v péči lékařů psychiatrické nemocnice.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zlomeniny a šrouby v těle. Policista zakleknutím ženu v Praze těžce zranil, hrozí tvrdý trest

Přečtěte celý článek