Nečas zapsal při přestřelce dvě asistence, Vejmelka vychytal výhru 27 zákroky

před 1 měsíc 33

 Reuters

Nečas se do statistik zapsal v závěru druhé a třetí třetiny. Šest sekund před druhou sirénou český útočník v rohu umotal obránce Trevora van Riemsdyka, počkal si na ideální příležitost pro nahrávku a vyzval ke skórování Bradyho Skjeie. Carolina v tu chvíli vedla 3:4.

Hurricanes náskok neudrželi a tři minuty před koncem základní hrací doby ztráceli jednu branku. Při risku bez brankáře ale udeřili a poslali zápas do prodloužení.

Nečas na útočné modré čáře řídil celou hostující šestici, několikrát si vyměnil puk s Brentem Burnsem a následně ho posunul do střelecké pozice Sebastianu Ahovi. Finský útočník propálil clonu před brankářem a svým třetím gólem v zápase zařídil prodloužení.

V tom gól nepadl a v závěrečných nájezdech uspěl pouze Dylan Strome, jenž v páté sérii rozhodl o vítězství Capitals. Ti vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a posunuli se na deváté místo Východní konference bod za osmý Detroit. Carolina ztratila po pěti výhrách a na Východě zůstala na třetím místě.

Vejmelka naskočil do branky Arizony po jednozápasové pauze a podruhé za sebou inkasoval jediný gól. Hokejisté Seattlu ho překonali pouze ve 48. minutě, kdy se prosadil Ryker Evans. Arizona minutu a osm sekund před závěrečnou sirénou zásluhou Claytona Kellera srovnala a v prodloužení rozhodl o výhře Coyotes Dylan Guenther.

Vejmelka k výhře pomohl úspěšností zákroků atakující 96,5 procenta a byl za svůj výkon vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Arizona i díky němu vyhrála třetí z posledních čtyř zápasů. Seattle na vítězství čeká již sedm duelů.

Výsledky NHL:

Washington - Carolina 7:6 po sam. nájezdech, Arizona - Seattle 2:1 v prodl., Colorado - Columbus 6:1, Dallas - Pittsburgh 4:2.

Přečtěte celý článek