Nechtěli, aby se sestra bavila s chlapci. Francouzská prokuratura obvinila čtyři mladíky z vraždy školáka

před 3 týdny 36

Francouzská prokuratura vznesla obvinění z vraždy proti čtyřem mladým lidem v souvislosti s úmrtím 15letého chlapce surově zbitého minulý čtvrtek u školy na předměstí Paříže. Informovala o tom v noci na pondělí agentura AFP. Mezi obviněnými jsou dva bratři, kteří podle vyšetřovatelů útok iniciovali, protože nechtěli, aby se jejich sestra bavila s chlapci.

Paříž 6:03 8. dubna 2024

Pomník před školou, ve které zesnulý chlapec studoval

Pomník před školou, ve které zesnulý chlapec studoval | Foto: federico pestellini | Zdroj: Reuters

Případ svou násilností šokoval Francii, v uplynulých dnech se k němu vyjadřovali i vládní představitelé včetně prezidenta Emmanuela Macrona. Starosta města Viry-Châtillon, kde se útok odehrál, v pátek uvedl, že jej měli na svědomí tři nebo čtyři pachatelé.

Ve Francii zemřel chlapec, před školou ho zbili maskovaní lidé. ‚Nemůžeme přihlížet,‘ řekl Macron

Číst článek

Oběť skončila ve čtvrtek ve vážném stavu v nemocnici a v pátek krátce po poledni chlapec zemřel.

Úřady podle AFP obvinily tři nezletilé a jednoho 20letého mladíka a zároveň nastínily možný motiv útoku. Impulsem podle prokuratury bylo zjištění dvou bratrů, že „jejich sestra si psala s vrstevníky o otázkách spojených se sexualitou“.

Bratři chtěli s tímto skoncovat a tlačili na několik chlapců, aby se s jejich sestrou přestali bavit, uvedl prokurátor Grégoire Dulin. Pozdější oběť útoku se ale podle něj této výzvě nepodřídila, což vyústilo ve čtvrteční konfrontaci, do které bratři zatáhli dva kamarády.

Starší z bratrů po útoku kontaktoval krizové složky, ovšem poskytl jim nepravdivé informace, uvedla prokuratura.

ČTK

Přečtěte celý článek