Něco ještě úděsnějšího si umíme nejen představit. Kalousek se pustil do Havlíčka, který se pochlubil setkáním s voliči

před 1 měsíc 50

Na dnešním setkání v Čáslavi byli místní vytočení doběla, okomentoval místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček pondělní setkání s hrstkou voličů Babišovy partaje. Podle někdejšího dvojministra jsme si „něco tak úděsného, jako tuhle vládu, nedokázali představit ani v tom nejhorším snu. Jeho slova nenechal bez reakce bývalý šéf státní kasy Miroslav Kalousek (TOP 09), který Havlíčkovi vzkázal, že „jsme něco ještě úděsnějšího zažili“.

„Něco tak úděsného jako tuhle vládu jsme si nedokázali představit ani v tom nejhorším snu… I na dnešním setkání v Čáslavi byli místní vytočení doběla. Díky za velkou podporu a skvělou diskuzi. Bez nastrčených figurantů a předem domluvených otázek,“ napsal na sociální síti místopředseda hnutí ANO a Poslanecké sněmovny Karel Havlíček ke snímkům ze setkání se svými voliči v desetitisícovém městě na Kutnohorsku.

To nenechalo chladným spoluzakladatele TOP 09 a někdejšího ministra financní Miroslava Kalouska. „Občas to skutečně úděsné je, o tom žádná. Ale něco ještě úděsnějšího si umíme nejen představit, ale také jsme to zažili. Vládu ANO,“ vpálil Havlíčkovi.

Místopředseda Babišova hnutí ve svém příspěvku zřejmě narážel na turné šéfa hnutí STAN a ministra vnitra Víta Rakušana. Ten své Debaty bez cenzury uzavřel v pondělí v Havířově, kde zároveň představil nový formát, který na jeho setkávání s občany naváže. 

Pomyslné žezlo předal lídrům kandidátky STAN do eurovoleb, ekonomce Danuši Nerudové a místopředsedovi hnutí Janu Farskému. „Chtěla bych poděkovat Vítkovi za to, co dělá, protože si myslím, že je to velmi důležité. Pokud chceme porazit populisty, extremisty a vysvětlovat euroskeptikům, musíme mluvit s lidmi, kteří to myslí s Českou republikou dobře, a musíme je přesvědčit, mimo jiné, aby přišli k eurovolbám,“ prohlásila v Havířově Nerudová.

Podle Farského se budou oba snažit, aby lidé k eurovolbám nejen přišli, ale aby nevolili jen ty, „kteří jdou bořit, bojkotovat a bojovat, ale aby volili ty, co jdou tvořit, diskutovat a pro Českou republiku také něco vybojovat“.

V pokračující sérii Nerudová s Farským plánují v českých městech debatovat o Evropské unii, a to nejen s lidmi, kteří unii fandí, ale podle svých slov zvláště s těmi, kteří jí z nějakých důvodů nefandí. „A to samozřejmě bez cenzury,“ dodala Nerudová s tím, že se na občany těší 9. dubna v Brně.

Přečtěte celý článek